Catering & Grootkeuken online

Catering & Grootkeuken is het vakblad voor de keukenverantwoordelijken in het onderwijs, bedrijven, ziekenhuizen, woonzorgcentra, overheidsinstellingen, penitentiaire instellingen, enz. Het magazine is dit jaar aan zijn 46ste jaargang toe.

In deze editie kunnen we niet naast de prestatie kijken van Axel de Winne, die zich tijdens de voorbije vakbeurs Horeca Expo tot Beste Grootkeukenkok van België kroonde. In een uitgebreid interview heeft hij het over zijn passie voor koken, over de positieve kanten van het beroep van grootkeukenkok, en over zijn andere nevenactiviteiten.

In een artikel over ‘de nieuwe hongersnood’ kaarten we het probleem aan van (oudere) mensen met kauw- en slikproblemen, iets waarmee zorgverstrekkers in zowel WZC’s als ziekenhuizen terdege rekening moeten mee houden om te vermijden dat zieken en ouderen hun eetlust verliezen, en zo ondervoed geraken.

In een uitgebreid dossier over vloeren en wanden brengen we een gestructureerd overzicht van de vele aandachtspunten waarmee u rekening moet houden bij interne vloer- en wandinspecties. Boodschap is dat preventieve controles waaraan vanzelfsprekend proactieve reparaties worden gekoppeld, de opdracht zijn.  

Er is keuze te over bij de aanschaf van een vaatwasmachine, zowel qua aanbod als aanbieders. Nog iets te vaak zien horecaondernemers en cateraars de vaatwasser als sluitpost bij de inrichting van een keuken. Ten onrechte, want de afwas is een wezenlijk onderdeel van het hele bedrijfsproces. Stokt het hier, dan stokt de hele schakel. Maar welke keuze moet je dan maken? Welke machine past bij je bedrijf?

In andere bijdrages hebben we het over diepvriesgroenten, over pasta en noedels, over duurzame materialen en over de beurzen Tavola (Kortrijk) en Horecatel (Marche-en-Famenne). Om de online versie te bekijken, klikt u hier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*