Cateraars zijn horeca in Ternat

Om de lokale horeca na het erg zware jaar te beschermen, besliste het schepencollege van Ternat om een rem te zetten op het organiseren van zomerbars van niet-horecazaken. Een navolgbaar initiatief op papier maar hiermee werden ook cateraars en traiteurs in de kou gezet.

Volgens de eerste versie werden cateraars en traiteurs aanzien als ambulante handel. Enkel wanneer zij ook vorig jaar op ‘een’ locatie iets hadden opgezet konden ze ook dit jaar naar buiten komen. Enkele cateraars waaronder Kristof Walravens van Cook For Rent zagen hun plannen gedwarsboomd. Over de goede bedoelingen van het bestuur om de bestaande horeca te beschermen werd niet getwijfeld, maar dat er geen rekening werd gehouden met een sector die het minstens al even moeilijk had dan de gevestigde horecazaken vonden de traiteurs niet kunnen.

Toch mogelijkheden
Na extra overleg tussen het gemeentebestuur en de Ternatse traiteurs en cateraars is echter beslist dat ook zij deze zomer een terras mogen plaatsen. Na aanpassing van het reglement mogen de cateraars deze zomer een terras openen, maar moeten zij daarbij wel aan enkele voorwaarden voldoen. Zo moeten ze een exploitatievergunning hebben of bij de gemeente aanvragen. Daarnaast mogen ze alleen een initiatief op poten zetten op het adres waar het ondernemingsnummer geregistreerd staat.
Een van de argumenten is dat hoe groter het aanbod, hoe aantrekkelijker het kan worden om in Ternat iets te consumeren. Daarnaast wil men de mensen die iets willen consumeren ook niet concentreren op een beperkt aantal plaatsen terwijl er net deze zomer nog aandacht moet zijn om de mensen zo veel mogelijk te spreiden.

Foto:Cook for Rent

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*