Cash&Cary van Groothandel Claessens is verdubbeld in oppervlakte

Groothandel Claessens nam ruim 5 jaar geleden op de site aan Kielsbroek 23 in Antwerpen-Kiel een nieuwe Cash & Carry in gebruik, meteen de grootste groenten- en fruitwinkel van het land. Na maanden van intensieve bouw- en verbouwingswerken is de Cash & Carry nu meer dan verdubbeld in oppervlakte. In totaal zijn hier ruim 3.000 soorten verse groenten en fruit rechtstreeks van de telers en de importeurs terug te vinden.

De Cash & Carry heeft nu een oppervlakte van 1.500 m². De kantoren werden verplaatst naar de eerste verdieping. Na de verbouwingen bevinden alle afdelingen van de winkel zich nu op het gelijkvloers, ook de droogwaren en specialiteiten die nu toegankelijker en nog overzichtelijker zijn. Groothandel Claessens investeerde ook in een degustatiekeuken waar activiteiten rond koken en lekker eten worden georganiseerd. Elke maand bijvoorbeeld geeft een gastchef hier een workshop.

Het aanbod in de Cash & Carry bestaat uit meer dan 3.000 verse artikelen, waaronder truffels en een uitgebreid gamma Aziatische en Japanse groenten en kruiden. Andere blikvangers in het assortiment zijn alle soorten primeurs, mini-groenten en ook vergeten groenten zoals bepaalde soorten radijzen en bieten.

Voorgesneden groenten en fruit

Ook opvallend is de aanwezigheid van een volledig assortiment voorgesneden groenten en fruit, bestaande uit meer dan 400 producten. Die worden aangeleverd door het jonge groentensnijbedrijf Gomad in Wijnegem dat 2 jaar geleden door Groothandel Claessens uit de grond werd gestampt. Hier krijgen vooral vluchtelingen de kans om aan het werk te gaan.

“Wij draaien 24 uur op 24 en met behulp van onze koelcellen realiseren wij hier verkoop via de korte keten. Wij nemen rechtstreeks af van de telers en de importeurs. Direct van het land tot bij de klant, als het ware. Verser kan dus bijna niet. Als de producten binnenkomen, gebeurt de orderpicking onmiddellijk en gaan de artikelen direct naar de eindklant”, legt Tom Claessens, zaakvoerder van Groothandel Claessens, uit.

Groothandel Claessens bestaat in Antwerpen al meer dan 50 jaar. Vader Claessens ging er destijds van start met enkele groentenwinkels. Die zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot het huidige bedrijf dat alles bij elkaar 120 mensen in dienst heeft. Groothandel Claessens bedient momenteel 1300 actieve klanten en verwerkt al gauw 600 tot 700 orders per dag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*