Camperbewoners zijn welkom bij De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede

Dat de pandemie naast de evenementensector vooral de horeca treft hoeven we niet tot vervelens te herhalen. Toch zijn er horeca-ondernemers die op het zwart bord durven schrijven met gekleurd krijt.

Op de verruimde parking van bistro-restaurant De Nieuwe Lekkerbek in Ruiselede is het sinds begin december behoorlijk druk. Niet alleen zijn er de gewone klanten die hun take-away gerechten komen ophalen maar er staan ook heel veel mobilhomes.

Extra parking

Geert Debrandere van restaurant De Nieuwe Lekkerbek te Ruiselede is zelf al enkele jaren eigenaar van een camper. Tijdens zijn trips en reizen speelde al vaak het idee om onderweg te stoppen bij een restaurant en de maaltijd te nuttigen in de mobilhome. Toen Debrandere het idee in een tijdschrift zag opduiken, in het begin van de tweede lockdown voor de horeca, wist hij meteen wat hem te doen stond. De bestaande parking aan het restaurant werd uitgebreid met 18 staanplaatsen voor mobilhomes. Iedere gratis standplaats wordt voorzien van gratis elektriciteit en de eigenaars kunnen in hun eigen bubbel genieten van de culinaire gerechten uit de keuken van het restaurant.

Geen camping eten

Zowel ’s middags als ’s avonds kunnen gerechten afgehaald worden aan het speciaal ingericht afhaalpunt in het restaurant. De camperbewoners kunnen kiezen uit de vaste kaart, de take away suggesties of de verwenbox. Alle maaltijden worden warm aangeleverd, zodat de keuken boven de wielen in feite niet hoeft gebruikt te worden. Hoewel de meeste ’toeristen’ hun eigen drank bij hebben wordt vaak toch niet aan de verleiding weerstaan om een aperitief of een fles wijn bij te bestellen. Wie dat wenst kan ’s morgens beroep doen op een broodjesservice met ook een chocoladekoek, croissant of andere verse koeken. Daarbij hoort natuurlijk een take away koffie.

Succes

“Al van bij de aanvang, en eigenlijk nog voor het eigenlijk officieel bekend gemaakt werd, was het een succes” volgens Geert Debrandere. “We wisten dat onze gewone parking niet groot genoeg zou zijn dus hebben we aanpalend een extra parking gemaakt. Maar ook die liep redelijk snel vol. In de maand december hebben we toch ruim 100 kampeerwagens kunnen verwelkomen. In samenspraak met de gemeente Ruiselede mag en kan er ook gebruik gemaakt worden van de tegenoverliggende parking. Daar kunnen 10 wagens parkeren. En ook zij kunnen gratis gebruik maken van de elektriciteit”, volgens de zaakvoerder. Het initiatief werd bekend gemaakt via de eigen facebook pagina, maar ook via het tijdschrift Kampeerweelde en de kanalen van de culinaire vereniging Culibel. De meeste mensen komen voor één nacht, maar er zijn er ook die er een volledig weekend van maken zoals met kerst en  nieuwjaar geweest. Overdag verkennen ze het Molenland te voet of met de fiets, de bossen van Beernem, of de molens in de omtrek.

Een blijver

Het initiatief slaat dus, zeker in deze corona-tijden, goed aan. Niet alleen met de mobilhome’s maar ook met de andere afhaalmaaltijden en de initiatieven met speciale boxen rond wild, kerst of nieuwjaar weet het keukenpersoneel zeker wat gedaan. Ook een deel van het andere personeel blijft aan de slag. De reservaties, telefonisch of langs verschillende social media kanalen moeten nauwlettend in het oog gehouden geworden en bijgestuurd waar nodig. Want zowel een parkeerplaats als de maaltijden moeten op voorhand gereserveerd worden. Of het gewone restaurant nog wel ooit terug open gaat? Deze vraag wordt door Geert Debrander met een hoopvol gelach weggewuifd. “Binnen kunnen we in normale omstandigheden, dagelijks, 220 mensen een ruime plaats geven. Dat weegt nog steeds niet op tegenover de maaltijden, laat staan de drankconsumptie, op de parking of de andere afhaalmaaltijden.” Ook na de coronacrisis zullen mobilhomes welkom blijven op de parking van De Nieuwe Lekkerbek.” Veel klanten stoppen hier op doorreis of terugweg van de kust. Afrit Aalter ligt op slechts 7km rechte baan. Wie de alternatieve wegen naar de kust neemt komt ook vaak via Tielt in het Molendorp terecht. Het lijkt dus een logische beslissing om ook na corona de mogelijkheid te blijven aanbieden.”

Positief

Terwijl de mobilhomes netjes geparkeerd staan, zodat ze elkaar niet hinderen bij aankomst of vertrek, werden er speciale containers geplaatst om de verpakkingen in te deponeren. Hoewel de voorgeschreven afstand gerespecteerd wordt is de parking vaak een aanleiding voor nieuwe sociale contacten. Al is het maar tijdens een wandel- of fietstocht. 

Het ganse, steeds glimlachend, team van De Nieuwe Lekkerbek en de zaakvoerder zijn alvast enthousiast dat ze deze oplossing kunnen aanbieden om toch nog iets om handen te hebben in deze tijden. En de vele positieve reacties zijn een fantastische opsteker !

Tekst & foto’s: Jan Vermeersch

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*