Café d’Anvers sluit deuren

De bekende Antwerpse discotheek Café d’Anvers heeft per direct de deuren gesloten. Een precieze reden voor de plotse sluiting is niet bekend.

Café d ‘Anvers was een begrip in het Antwerpse uitgangsleven. Dertig jaar lang heeft de discotheek heel wat mensen en feestvierders plezierige avonden en nachten bezorgd. Maar nu is het doek over de bekende Antwerpse danstempel gevallen. De sluiting moest men vernemen via een Facebookbericht.

House

Café d’Anvers zou dit najaar exact 30 jaar geworden zijn. De discotheek opende de deuren in 1989 en groeide uit tot de uitgangsplek van de house-liefhebbers. De discotheek had een goede reputatie en behoorde lang tot de beste 100 clubs ter wereld. In het prille begin (van 1990 tot 1995) stond de toen twintiger en nog onbekende Tom Waes als portier aan de deuren van de discotheek.

Megabordeel

De jongste jaren ging het minder goed met Café d’Anvers. De nieuwe eigenaars wilden de discotheek nieuw leven uitblazen en speelden met het idee om van de discotheek een megabordeel met 61 kamers te maken. Deze plannen werden echter door de stad Antwerpen verworpen. Toch heeft de weigering van de stad Antwerpen om een vergunning voor een bordeel te geven niets te maken met de sluiting van Café d’ Anvers, zegt de woordvoerder. Wat dan wel de precieze reden is van de sluiting, wordt niet vermeld.