Burger King komt naar Gentse Korenmarkt

Naar alle waarschijnlijkheid gaat de Amerikaanse fastfoodketen Burger King een filiaal openen op de Gentse Korenmarkt. De nieuwe vestiging komt in een vroeger Chinees restaurant, dat omgebouwd zal worden.

De geruchten dat Burger King naar Gent zou komen, bestaan al een tijdje. Nu lijkt de komst van de Amerikaanse burgerketen naar de Arteveldestad een feit te zijn. Burger Brands Belgium (de vennootschap achter de Burger King restaurants in België) en de firma ReCap hebben van de stad Gent een vergunning verkregen om een pand op de korenmarkt te verbouwen en te exploiteren als een Burger King fastfood restaurant. Er loopt wel nog een openbaar onderzoek waarbij nog bezwaarschriften kunnen worden geuit. Maar verwacht wordt dat de stad Gent in januari de vergunning definitief gaat bevestigen. Kandidaten die willen werken in de Gentse vestiging van Burger King kunnen reeds hun cv en motivatiebrief sturen naar jobs@burgerking.be

De Burger King komt in het pand waar 40 jaar lang het Chinese restaurant Peking was gevestigd. Naar verluidt moeten er maar weinig  aanpassingswerken doorgevoerd worden om de Burger King te openen. Wanneer de Burger King gaat openen is nog niet meegedeeld.