Burger King Groot-Brittannië stopt met plastic speelgoed

Burger King in Groot-Brittannië bant plastic speelgoed in zijn restaurants. De fastfoodketen speelt in op een petitie die een half miljoen handtekeningen opleverde.

De bal ging aan het rollen toen de zusjes McEwan, slechts negen en zeven jaar oud, het intitiatief namen om met een petitie te starten. Hun doel was om Burger King zo ver te krijgen om het plastiek speelgoed, die kinderen soms krijgen bij het King JR Meal, te vervvangen door een duurzamer alternatief. De zusjes slaagden erin om een half miljoen handtekeningen te verzamelen.

Gehoor

Burger King Groot-Brittannië geeft nu gehoor aan het verzoek van de zusjes McEwan en bant voortaan plastiek speeltjes. Kinderen krijgen nu boekjes en speelgoed gemaakt van duurzame materialen. De keten zegt dat men al langer bezig is om het gebruik van plastiek te verminderen.

Burger King België

Voorlopig neemt men alleen in Groot-Brittannië afscheid van plastiek speeltjes. In België zou dit nog niet aan de orde zijn. Wel zegt de hamburgerketen dat men tegen 2025 wereldwijd plastiek speelgoed wil bannen.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*