Bubbel serres als restaurant

Een definitieve datum, laat staan de voorwaarden voor de heropening van de horeca zijn er nog niet. Toch zijn er al enkele initiatieven die proberen vooruit te lopen op de feiten. Het Gentse reis- en evenementenbureau Porta-Mundi heeft alvast een optie genomen op de tuin van het kasteel van Ooidonk om er vanaf 1 mei enkele serres neer te poten als privé restaurant.

Serre-Pop-up
Of dergelijke pop-up initiatieven de reguliere horeca ten goede komt willen we hier niet bediscussiëren, het komt de evenementen- en cateringsector ten goede. De tuin van het kasteel van Ooidonk is (zou) vanaf 1 mei het decor voor een niet vernieuwend maar leuk horeca-concept worden: dineren met je ‘bubbel’ in een kleine, versierde serre. Het idee is niet nieuw want het werd bij vorige lockdowns en de daarop volgende strenge horeca-maatregelen al op verschillende plaatsen uit de ‘kast’ gehaald.

Garçon catering
De ‘Serre-Pop-up’ in Bachte-Maria-Leerne, kasteel Ooidonk, hoopt van start te kunnen gaan op 1 mei en volgens de voorlopige website tot het einde van de Maria-maand. ’s Middags lunchen en ’s avonds uitgebreider dineren wordt mogelijk gemaakt door Garçon Catering van Lucas Lefebure en Daniël Deruyter. Af en toe komt er ook een gastchef langs en kunnen speciale avonden, zoals een bieravond georganiseerd worden. Zowel bij het dinner als bij de lunch wordt er ingespeeld op de trend van sharing. Gerookte gazpacho, buikspek, op hooi gerookte entrecote, burrata en gerookt vanille ijs zijn enkele suggesties die we van de menu kaart konden plukken.

Verschillende locaties
Porta Mundi ziet in dit serre concept een blijvertje. Het is de bedoeling om er op termijn een reizende pop-up van te maken. Deze zomer gaan de serres al richting Nieuwpoort en ook voor tijdens de winter worden er al plannen gemaakt. Sommige mensen zijn echt wel positief vooruitziend.

foto: FB Porta Mundi

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*