Brut Nature nieuw Gents didactisch restaurant

Net toen de horeca voor de tweede maal moest sluiten, waren ze in de beroepsschool OLVI ( Onze-Lieve-Vrouwe Instituut) te Gent klaar met hun nieuwe restaurant ‘Brut Nature’. Het was dus wachten tot begin juni vooraleer de leerlingen van de opleiding Restaurant en Keuken er aan de slag konden.


OLVI in de Tweebruggenstraat had al een beperkt restaurant in de Lange Violettestraat maar noch de keuken noch de zaal was, ondanks de inspanningen van leerlingen en leerkrachten, die naam echt waardig. Dat is nu na enkele grondige verbouwingen wel anders. ‘Brut Nature’ is een gezellig restaurant met een open keuken. In de opstartfase worden de stoelen in het restaurant voornamelijk bezet door bestuursleden en leerkrachten van de school. Vanaf september worden de deuren opengezet voor het grote publiek.

Keuken
Om aan de eisen en de wensen van de beroepsopleidingen te voldoen werd een nagelnieuwe keuken geïnstalleerd. Daarvoor werd een beroep gedaan op de vakkennis van de mensen van Metos. Twee steamers, een salamander, een grillplaat met teppanyaki en elektrische inductie kookplaten. Het zijn de meest in het oog springende nieuwe elementen in de professionele keuken. Gescheiden afwaskeukens voor de potten en de service, koel- en diepvriescellen en nog enkele niet steeds zichtbare elementen maken deze opleidingskeuken alvast klaar voor de toekomst.

Restaurant
Het restaurant kreeg een sobere maar stijlvolle inrichting met ontvangstruimte vestiaire en bar. 60 personen kunnen, na reservatie, aan tafel plaatsnemen voor de lunch. Dit van maandag tot vrijdag met uitzondering van woensdag. Op het menu staat een verfijnde, gastronomische keuken. Ondermeer Panna cotta van Roquefort, peer, avocado, Luikse stroop stonden op het openingsmenu samen met ondermeer Lamskroon, lentegroentjes, Pomme rissolée in Portosaus. Volgens een fiere directeur Wim Danschutter kunnen de prijzen bewust laag gehouden worden omdat er geen winst gemaakt wordt op de maaltijden. Het is ook de reden waarom reserveren verplicht is zodat er geen overschot aan producten kan zijn.

Brut Nature
Directeur Danschutter weet op perfecte wijze de naam van het restaurant te omschrijven. “De Brut Nature is de puurste van alle champagnes. Geen toegevoegde suikers, maar de echte, eerlijke smaak van mousserende wijn. De leerlingen Restaurant en Keuken van het Onze-Lieve-Vrouwe instituut zijn niet altijd de meeste fijngevoelige leerlingen in hun doen of laten. Ze kunnen soms hard zijn, voor elkaar én voor de leerkrachten, maar ze zijn eerlijk en puur, én willen een positieve indruk maken. Het is dus de ideale naam voor het didactisch restaurant. Hier leren ze in de praktijk wat het is om mee te draaien in een restaurant: maaltijden bereiden, gasten ontvangen, gerechten serveren, tafels klaarzetten en zo veel meer.” Daarbij wordt hij volmondig en ja knikkend bijgestaan door technisch adviseur/cöördinator Veerle Dujardin. Aan het enthousiasme van de directie, de leerlingen en leerkrachten te zien is er nog positieve hoop voor mensen die hun stappen in de horeca willen zetten.

Foto: JAVE

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*