Brussels Beer Challenge

Een jury van 90 internationaal gereputeerde bierkenners proefde 1.650 bieren uit alle hoeken van de wereld voor de Brussels Beer Challenge. Op het einde van de drie degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Tijdens Horeca Expo werden de medailles uitgereikt.

Veel buitenlanders
Na België krijgen 46 Amerikaanse brouwsels een erkenning, 24 Italiaanse bieren vallen in de prijzen en Nederland wint 21 prijzen. Frankrijk volgt met 16 prijzen en Duitsland met 15. In de lijst met winnaars ook opvallend veel extra bittere IPA-bieren, met als schrokop Breakside uit Portland Oregon.

Belgische Tripels
Ook de klassieke Belgische tripels blijven immens populair, met 88 inzendingen. België kaapt alle tripelmedailles weg, met een expliciete vermelding voor de tripels van Sint-Bernardus, Huyghe, Het Anker en Broeder Jacob. De ‘Internationale revelatie’ van dit jaar Chimay Grande Reserve is geworden. In dit artikel kun je daar meer over lezen. Behalve de internationale revelatie werd ook de Belgische revelatie bekend gemaakt. Dat is Ter Dolen Blond geworden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*