Brussels Beer Challenge

Tijdens Horeca Expo werden de prijzen bekend gemaakt en uitgereikt van De Brussels Beer Challenge die plaats vond eind oktober, begin november in Eupen.

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats in de Beursschouwburg te Brussel. Sindsdien veranderde het event regelmatig van locatie en groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze wedstrijden ter wereld.

Proeven
Gedurende verschillende dagen wordt elk bier van de deelnemende brouwers door een jury van 100 internationale bierkenners zorgvuldig gecontroleerd en geproefd. Daarbij worden de bieren onderverdeeld in categorieën zoals origine, typiciteit en stijl. De beste bieren per categorie worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen medaille.

Goud voor goud
Een vakjury bekroonde Gouden Carolus Whisky Infused eerst met een gouden medaille in de categorie ‘Speciality Beer’. Uit alle inzendingen, meer dan 1.800 verschillende bieren uit de hele wereld, werd Gouden Carolus Whisky Infused vervolgens door de vakjury als hoofdwinnaar aangeduid en verkozen tot ‘Beste bier van de competitie’.
Foto: Het Anker

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*