Brugse terrassen blijven voor discussie zorgen

Voortaan mogen de vaste terrassen aan de Brugse horecazaken tot het einde van de kerstvakantie blijven staan. Dat is meer dan een maand langer dan vroeger. Een godsgeschenk, vindt de plaatselijke horeca. Toch zijn er ook tegenstanders van het gewijzigde terrasreglement. Zo spreekt de belangenvereniging SOS voor een Leefbaar Brugge van een verloedering van de binnenstad.

Tot nu toe moesten de horeca-uitbaters op historische pleinen in de binnenstad elk jaar hun vaste terrassen afbreken in het weekend van 15 november. De vaste constructies mochten dan pas weer terug vanaf het weekend rond 15 maart. De redenering was dat door deze maatregel de gevels van de vaak historische panden dan tenminste voor 4 maanden zichtbaar zouden zijn.

Kerstvakantie

Daar komt nu verandering in. Door het gewijzigde terrasreglement mogen de horeca-uitbaters hun terrassen nu laten staan tot het einde van de kerstvakantie. Concreet betekent dit dat de terrassen tot 5 januari 2020 mogen blijven staan. De horeca-uitbaters reageren tevreden op de versoepeling van het terrasreglement, omdat voor hen de maand december erg belangrijk is.

Protest

De belangenvereniging SOS voor een Leefbaar Brugge is het echter niet eens met het gewijzigd terrasreglement. Ze vinden dat de terrassen nu al een verloedering van de binnenstad met zich meebrengen. Dat ze nu nog langer mogen blijven staan, is volgens de belangenvereniging een knieval van de stad voor het toerisme.

Het stadsbestuur begrijpt de kritiek niet zo goed. Ze wijzen erop dat het terrasreglement streng is voor de horeca-uitbaters. Bovendien mogen ze pas weer op gebouwd worden bij het begin van de paasvakantie, terwijl dat vroeger reeds vanaf  15 maart was. Dat betekent dat de bezoekers van de stad tijdens de kalme toeristenmaanden van januari tem maart geen terrasconstructies gaan terugvinden op de historische pleinen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*