Brugse hotelsector krijgt opnieuw mokerslag

Het gaat niet goed met de Brugse hotelsector. Waar er in juli nog sprake was van hoopgevende cijfers, kondigen de resultaten voor augustus zich als een ramp aan. September wordt helemaal dramatisch. Wellicht sluiten sommige Brugse hotels opnieuw hun deuren.

Hoopgevende cijfers in juli

Begin juli leek het verblijfstoerisme in Brugge zich te herpakken. Op bepaalde dagen bedroeg de bezettingsgraad ongeveer de helft van een coronavrij zomer. Niet echt florissant, maar toch beter dan verwacht. Kortom: er was hoop. Tot de veiligheidsraad eind juli opnieuw strengere maatregelen aankondigde. Bovendien ging het met de kleurcodes van ons land op de Europese kaart de verkeerde kant op. Met de aankondiging van de avondklok in Antwerpen was het hek helemaal van de dam.

Gitzwarte maand augustus

De resultaten van de eerste weken van augustus ogen bijzonder somber. In de eerste helft van de maand werd een gemiddelde bezettingsgraad opgetekend van nog geen 40 %. De bezettingsgraadcijfers kelderen daarna tot onder de 20 %. Met minder dan een vijfde van het aantal toeristen dan normaal, is het in Brugge erg rustig. Leuk voor de dapperen die het toch nog wagen (ze genieten van de schoonheid van de Breyelstad in alle rust), maar dodelijk voor de Brugse hotelsector.

Bruges la Morte

September dreigt een complete ramp te worden. De Brugse hoteliers vrezen zelfs dat ze zullen aankijken tegen een bezettingsgraad van rond de 5 %. Vandaar dat er verwacht wordt dat sommige hotels opnieuw de deur zullen sluiten. Wordt ‘Brugge die scone’ opnieuw  ‘Bruges la Morte?   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*