Brugse GAS Boetes voor ‘foute’ menuborden worden kwijtgescholden

Onlangs kregen een aantal Brugse horecazaken een GAS boete aangesmeerd wegens het niet naleven van de wetgeving rond menuborden. Ondertussen zijn deze boetes wel kwijtgescholden. De GAS-ambtenaren die de boetes hebben uitgeschreven, zouden zich gebaseerd hebben op een verouderde bijlage bij het terrasreglement.

Een controleactie van enkele GAS-ambtenaren en de Brugse politie zorgde onlangs voor GAS-boetes voor enkele horeca-uitbaters. De ambtenaren controleerden uitgestalde menuborden aan horecazaken en vonden inbreuken op het reglement. De geverbaliseerde horeca-uitbaters riskeerden een boete tot 350 euro.

Boetes onterecht

Uiteindelijk bleken de boetes onterecht. De ambtenaren baseerden zich op een verouderde bijlage van het terrasreglement, waarin onder meer nog staat dat er geen krijt mag gebruikt worden op de menuborden. De stad heeft de vergissing ondertussen ingezien en heeft de boetes kwijtgescholden.

Vergissing

Het stadsbestuur stelt dat de ambtenaren ter goede trouw hebben gehandeld, maar dat er een vergissing in het spel was. Het stadsbestuur heeft ondertussen samengezeten met vertegenwoordigers van Horeca Brugge om de plooien glad te strijken. De belangenvereniging toonde zich opgelucht en apprecieert het dat de stad de fout heeft ingezien en rechtgezet.   

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*