Brugge: brasserie Surplace opent

Aan de Sint-Amandsstraat te Brugge, opende begin juli brasserie Surplace. Uitbaters zijn Johan Verstraeten en Michele Van Vyve geen onbekende namen in de horeca. Twee jaar geleden liet het koppel na twintig jaar hun restaurant Noorderlicht in Hoeke over. Nu zijn zij terug met volle goesting on het centrum van Brugge.

Na een meer dan grondige renovatie opende de nieuwe zaak ‘Surplace’ net na de lockdown. Niet alleen de gevel werd onderging een geslaagde metamorfose, binnenin werd een strakke ruimte gecreëerd. Veel wit en zwart, modern zonder aanstellerig of overdreven te zijn, tegen de soms oubollige Brugse trend in.  Achteraan is een grote open keuken, van waaruit Vlaamse keukenklassiekers komen. De gekende specialiteiten zoals paling, huisbereide steak tartaar of ‘Johans Bouillabase’ werden meegenomen vanuit Hoeke en blijven toppers op de kaart. Daarnaast ook garnaalkroketten met een begeleidend soepje of Irish rib eye. Een charcuterie plank van het Pittemse St Amandshof werd samengesteld om te delen met vrienden. Kwaliteitsvlees van het Belgasconne varken komt trouwens vaak terug op de kaart. Net zoals de foto’s van wielerlegendes en een Flandrien van ‘t vat verwijst de naam van de brasserie naar de voorliefde van chef Johan voor het wielergebeuren. Op het podium mogen alvast de zaakvoerders en hun team staan die als kopgroep zich uit het ‘culinaire’ peloton hebben losgereden. (JV)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*