Brouwerij gooit twee ankers uit

Een woelige geschiedenis van klooster tot stadsfeestzaal dat is heel beknopt het verhaal van de in aanbouw zijnde stadsbioscoop Lumière te Mechelen. Bij een cinema hoort een horecauitbating. Nu de opening nadert krijgt ook het horeca gedeelte meer vorm.

Het is stadsbrouwerij Het Anker dat tekende voor de invulling van het horecagedeelte in de cinema die kort na de zomer definitief zal openen. Voor Charles Leclef van brouwerij Het Anker was er geen twijfel om in het nieuwe Mechels project mee te stappen. De stadsbrouwerij wilde absoluut haar schouders zetten onder het nieuwe project. Al was het maar dat Leclef persoonlijke herinneringen heeft aan de locatie. Nog voor hij wist waar hij nu zou terecht komen sleurde hij al met vaten bier tijdens dansfeesten in de voormalige stadsfeestzaal.

Ervaren uitbaters
De nieuwe horecazaak in de stadsbioscoop van Lumière komt op de eerste verdieping van het gebouw, rondom de cinematoren met drie filmzalen centraal in het gebouw. Op de benedenverdieping wordt in de lobby een aparte bar ingericht. De drie jonge ondernemers achter Cultuurcafé KUUB gaan voor brouwerij Het Anker de horecazaak in de nieuwe stadsbioscoop in Mechelen uitbaten. De dertigers, Jasper Benn, Jasper Meysmans en Koen Ver Donck willen van hun tweede zaak één van de mooiste plekjes van de Dijlestad maken. Bezoekers zullen er terecht kunnen voor een drankje en een lichte snack. Voor vergaderingen, kleinschalige bijeenkomsten en recepties werken ze samen met Lumière een aanbod uit.

Dubbele investering
Voor de brouwerij is het de tweede grote investering die ze aankondigt in korte tijd. In het nieuwe winkelpark Malinas opent Het Anker dit najaar ook al het conceptcafé Maneblusser City. Voor de brouwerij zijn het gedurfde investeringen, want door de coronacrisis kampt ze met omzetverlies. Maar met een Gouden Carolus in de hand gelooft de brouwerij dat na de huidige gezondheidscrisis de mensen opnieuw de connectie bij elkaar gaan opzoeken. Als dat in eigen stad is dan wil Het Anker daar graag bij zijn.

Foto: FB Lumière

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*