Brasserie du Parc in Oostende krijgt grandeur terug

Shannah Zeebroek heeft Brasserie du Parc in Oostende overgenomen. De ex-partner van Willem Hiele wil de Brasserie de grandeur van weleer teruggeven.

Shannah Zeebroek (38) is klaar voor een nieuw avontuur. Jarenlang runde ze aan de zijde van haar ex-man Willem Hiele het gelijknamige sterrenrestaurant in Oostende. Nu neemt ze Brasserie du Parc in het Oostende Hotel Du Parc over. Ze wil er een moderne zaak van maken, zonder aan de ziel van het gebouw te raken.

Brasserie du Parc is gevestigd in een beschermd art deco gebouw. De zaak wordt wel gerestaureerd, maar Shannah wil niets veranderen aan de sfeer en het interieur. Ze gaat ook nauw samenwerken met het hotel Du Parc, dat wel door iemand anders uitgebaat wordt. Zo gaat de Brasserie instaan voor het ontbijt.

Brasseriekeuken

Shannah Zeebroek is fier van wat ze gerealiseerd heeft in het sterrenrestaurant van haar ex-man Willem Hiele, maar gaat het in haar nieuwe zaak over een andere boeg gooien. Daar waar men in Willem Hiele vooral kookte voor een elite, moet Brasserie du Parc veel laagdrempeliger worden. Het wordt eerder een zaak voor iedereen met een eerlijke brasseriekeuken. Er zal zo veel mogelijk met lokale producten en leveranciers gewerkt worden.

Brasserie du Parc 2.0 zal opnieuw openen in mei en zal zeven op zeven open zijn.

3 Comments

 1. Wanneer is de opening?
  Heb nu al honger, maar vooral goesting!
  Vriendelijke groeten!
  Dr Jozef Heindryckx. Berlare

 2. Eindelijk terug open dachten we. Wel teleurstellend.
  Onthaal = 0;
  Drankenkaart heel onvolledig, 7 verschillende boeken genomen en slechts 1 was volledig;
  Bediening: heel lang moeten wachten vooraleer iemand kwam opnemen, en nog langer moeten wachten op de dranken zelf; geen aangepaste glazen voor de bieren: in heel de zaak vastgesteld dat schuim dadelijk neersloeg, hetgeen iets betekent voor de glazen;
  service geleverd door 3 diverse personen, 1 voor opname drank, 1 voor bediening, 1 voor betaling. Geen enkele personalisatie op deze wijze.
  Personeel weinig professioneel qua bediening.
  RESULTAAT: heimwee naar vroegere uitbating

 3. Heerlijk gegeten afgelopen zaterdag. Helemaal wat we gehoopt hadden. Prachtig interieur en daardoor de sfeer van weleer; gezellig druk. Maar vooral het eten was super. Had een simpele tong die zo lekker bereid was dat je onmiddellijk besefte dat dit wel wat anders was dan de 2-3 laatste keren dat ik elders tong had besteld. Ook mijn tafelgenoten waren enthousiast met hun bouillabaisse en fazant.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*