Brasserie d’Achouffe wordt 40 en viert dat met verjaardagsbier

In augustus mag Brouwerij d’Achouffe  40 kaarsjes uitblazen. Naast een gelimiteerd verjaardagsbier staan er ook heel wat activiteiten en feestelijkheden waaronder La Grande Choufferie op de planning.

Een hobby die uitgroeide tot een internationaal succes

De geschiedenis van La Chouffe gaat terug tot eind jaren 70. Twee Belgische schoonbroers gepassioneerd door bier, Chris Bauweraerts en Pierre Gobron, beginnen bier te brouwen in hun boerderij, in het hartje van de Vallei der Feeën in Achouffe. Vanuit hun garage en met een budget van minder dan 5.000 euro realiseren ze hun droom: op 27 augustus 1982 komt hun eigen bier op de markt.  La Chouffe is geboren. Het bier slaat zo aan, dat de 49 liter bier die ze op dat moment hebben gebrouwen, in één oogopslag de deur uit is. Halverwege de jaren 80 besloten ze een boerderij te kopen en gingen ze volop voor het brouwavontuur. In 1992, 10 jaar na het eerste brouwsel, werd er al 5.000 hectoliter per jaar geproduceerd.  De afgelopen jaren is het assortiment flink gegroeid: Cherry Chouffe, Houblon Chouffe, Chouffe Soleil, Chouffe Blanche, N’Ice Chouffe werden toegevoegd aan het lijstje speciaalbieren naast La Chouffe, Mc Chouffe en Chouffe Bok. Anno 2022 kan je de Chouffe-bieren drinken in meer dan 50  landen over de hele wereld, heeft het bier al heel wat internationale onderscheidingen op z’n naam staan én is La Chouffe de absolute nummer één onder de Ardense bieren.

Verjaardagsbier

Om de 40e verjaardag te vieren wordt er gelimiteerd een jubileum bier gebrouwen : CHOUFFE 40 (5.6 % ALC). Een blondine met kruidige aroma’s die bij geselecteerde horeca en bierhandelaars verkrijgbaar is vanaf einde maart.

La Grande Choufferie

Naar jaarlijkse traditie wordt midden augustus de verjaardag van Brasserie d’Achouffe gevierd onder de noemer : La Grande Choufferie. Dit evenement brengt veel Chouffe-fans en liefhebbers samen in de Vallei der Feeën. Op het programma: muziek, plezier én uiteraard frisse Chouffe om van te genieten in een zomerse en vrolijke sfeer. In 2022 maken ze zich klaar voor een groot feest naar aanleiding van de 40e verjaardag! Noteer alvast deze data in de agenda : 12 – 13 – 14 augustus.

1 Comment

  1. DIE ZO VOORT !!!prachtig initiatief om een feest jaarlijks te organiseren. Heel gezellig en wat een sfeer. TOP. Elk jaar komen wij langs. Zalig moment om steeds naar uit te kijken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*