Brand in ongeopend hotel Marie

foto:vermeersch

In het Nederlandse (Zeeuws Vlaanderen) mosseldorp Philippine is enkele dagen voor de opening hotel Marie getroffen door een zware brand. In de morgen van 6 augustus sloegen omstreeks 4 uur de vlammen door het dak van het nagel nieuwe, nog te openen hotel.

Moeilijk bluswerk

Het vuur was zeer moeilijk te blussen. Wellicht onstond het vuur onder het dak maar dat was belegd met zonnepanelen. Een groot deel van het dak is helemaal weg. De brandweer moest meerdere zonnepanelen weghalen om het vuur helemaal te doven.
Aan de verbouwing van het voormalig restaurant-hotel Au Port dat in 2016 de deuren sloot is twee jaar gewerkt. Manon Tieleman en Joris Jansen van het tegenoverliggende Auberge de Moules stonden aan de wieg van het project.

Heropening

Het hotel zou in totaal elf kamers tellen plus een appartement voor lang verblijf. Het zag er allemaal perfect en mooi uit, mede zaakvoerster Manon Tieleman kon bevestigingen dat er voor eind augustus en zelfs verderop al heel wat boekingen waren. Iedereen die betrokken is bij het hotelproject hoopt snel de draad weer te kunnen oppakken. Ook Joris Jansen mede- eigenaar is ervan overtuigd dat het zwaar getroffen hotel zal herrijzen. Hoe of wat weet hij ook niet maar zeker is dat de gespendeerde tijd en het concept niet mogen verloren gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*