Boycot Brunei treft luxehotels van Dorchester Collection

Steeds meer mensen boycotten de Dorchester-hotels. Hiermee willen ze protesteren tegen de Sultan van Brunei, die eigenaar is van de luxehotelgroep. Die voerde onlangs strenge sharia-wetten in, die overspel en homoseksualiteit wil bestraffen met steniging.

Brunei is een olierijke ministaat in Zuidoost-Azië en wordt geregeerd door de puissant rijke sultan Hassanai Bolkiah. Die voerde onlangs nieuwe islamitische wetten in, gebaseerd op de sharia. Volgens deze wetten  kan overspel en homoseksualiteit voortaan bestraft worden met steniging. De sultan is via het Brunei Investment agency echter ook eigenaar van de luxehotelgroep Dorchester Collection. Deze groep omvat negen vijfsterrenhotels in Londen, Milaan, Rome, Parijs en Los Angeles. Om de sultan te dwingen om de shariawetten in te trekken, roepen steeds meer mensen op om de Dorchester Collection Hotels te boycotten. De bekende acteur George Clooney was een van de eersten om op te roepen tot een boycot.  

Hotelgroep distantieert zich

De hotelgroep zelf zit erg verveeld met de zaak en distantieert zich van zijn eigenaar. In een boodschap stellen ze dat “ Inclusie, diversiteit en gelijkheid aan de basis liggen van de Dorchester Collection. We tolereren geen enkele vorm van discriminatie, vroeger niet en nooit niet. We begrijpen dat mensen kwaad en gefrustreerd zijn, maar dit is een politieke en religieuze zaak die volgens ons niet moet worden uitgeklaard in onze hotels, ten koste van onze 3.630 werknemers”, luidt het.