Bossuyt Grootkeukens en Maes Inox worden BOSSUYT

In Zuid-West-Vlaanderen worden sinds jaar en dag professionele keukens op maat en selfservice installaties gebouwd, met keukenbouwers als Lafosse, Maes Inox en Bossuyt Grootkeukens. Maes Inox en Bossuyt Grootkeukens wisselden onderling jarenlang de hotseat in dit specifieke marktsegment, met heel wat realisaties in (top)restaurants in binnen- en buitenland.

Vanaf 2 juni slaan beide spelers de handen in elkaar en wordt de nieuwe groep, onder de naam BOSSUYT, afgetekend marktleider in België. “Ondanks de zware impact van de coronacrisis, geloven wij sterk in de toekomst van de horeca, die gekenmerkt wordt door een ongelofelijke veerkracht en creativiteit. Door onze krachten te bundelen, staan wij sterker dan ooit om de sector hierin te ondersteunen”;  aldus zaakvoerder Karl Bossuyt.

Investeringsmaatschappij Vybros nv uit Wortegem-Petegem nam in 2019 de aandelen over van oprichter Herman Maes, die in april 2020 het bedrijf verliet. In deze bijzonder uitdagende tijden voor alle ondernemers, en in het bijzonder de horeca, werd intense concurrentie ingeruild voor een strategisch partnership, en sloegen de familie Bossuyt en Vibros (met Michiel Meire als zaakvoerder van Maes Inox) de handen in elkaar naar een nieuwe toekomst. Door de gecombineerde knowhow, complementaire productgamma’s en eigen lokale productie is BOSSUYT de enige professionele keukenbouwer in België die in-house een unieke oplossing kan uitwerken op maat van elke klant.   

Tientallen sterrenchefs hebben de voorbije jaren hun weg gevonden naar een Ben Martin© of InduChef© maatwerkfornuis. Ook internationaal werden er reeds indrukwekkende projecten gerealiseerd. Onder het motto “custom kitchens for professional chefs”, mikt BOSSUYT echter niet enkel op de sterrenzaak, maar ook op de bistro-, brasserie- en bedrijfskeukens, traiteurs, feestzalen, onderwijs– en zorginstellingen.

“Door de samensmelting telt BOSSUYT vanaf heden een 65-tal werknemers, actief in ontwerp,  productie, installatie en dienst na verkoop“, aldus Michiel Meire. “We ontzorgen onze klant volledig bij de realisatie van zijn project, zodat de chef en zijn team zich kunnen focussen op hun passie in de voor hen op maat gemaakte keuken.”

Na een transitieperiode zullen alle activiteiten van BOSSUYT ondergebracht worden in de huidige bedrijfsgebouwen in Kuurne. Steven Bossuyt: “Er wordt een gloednieuw logistiek centrum opgetrokken door de verdubbeling van de productiecapaciteit. We doen ook de nodige  aanpassingswerken aan de bestaande gebouwen om het groeiend aantal werknemers te kunnen huisvesten. Een functionele, efficiënte en stijlvolle werkplek is belangrijk voor de creativiteit en productiviteit. Onze bedrijfsdynamiek en groeifilosofie biedt kansen aan getalenteerde en gedreven mensen om zich bij BOSSUYT verder te ontwikkelen. ”

op de foto v.l.n.r : Michiel Meire, Steven Bossuyt en Karl Bossuyt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*