Bocuse d’Or zoekt kandidaten

In 2021 gaan de organisatoren weer op zoek naar geschikte kandidaten voor het Wereld Kampioenschap koken Bocuse d’Or Lyon 2023. Bocuse d’Or, vernoemd naar chef Paul Bocuse, is dé meest prestigieuze culinaire wedstrijd ter wereld, het zijn als het ware de Olympische Spelen op gastronomisch niveau.

Naast een kookwedstrijd is het ook een menselijk avontuur dat talentvolle chefs samenbrengt en verder begeleidt op hun weg naar het sterrendom. Elke professionele Belgische kok kan deelnemen. Hij/Zij zal geassisteerd worden voor deze Belgische finale door een eigen commis van maximum 21 jaar. De Nationale selectie voor de chef zal plaatsvinden op zondag 21 november 2021 op Horeca Expo Gent. De laureaat van deze selectie zal België mogen vertegenwoordigen op de Europese Finale Bocuse d’Or samen met een toegewezen commis geselecteerd uit de wedstrijd Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge.

Chef
De thema’s voor de chefs van de Nationale selectie Bocuse d’Or 2021 zijn een eerste bereiding rond hartige groenten. Hierbij wordt verwezen naar de stijl groenten en deeg; pithiviers, steamed bun, brioche… . Dit voor 14 personen op bord. De tweede bereiding gaat over een surf en turf gerecht met konijn in combinatie met seafood. Twee garnituren zijn vrij samen te stellen terwijl de derde garnituur op basis van aardappel moet zijn. Dit alles op plateau voor 14 personen.

Commis
Naast de chef wordt ook gezocht naar commis die het winnende team kan vormen met de chef.
De Belgian Bocuse d’Or Commis Challenge 2021 zal plaats vinden op donderdag 25 november op Horeca Expo. Deze wedstrijd staat open voor alle jongeren en/of leerlingen met Belgisch paspoort,
en die op 22 januari 2023 maximum 22 jaar oud zullen zijn (dus geboren na 22/01/2001).
Het thema voor de commis challenge dit jaar is kwartel en langoustines.

Info en reglement
Het geselecteerde team zal ons land mogen vertegenwoordigen op de Europese finale 2022.
Uiteraard krijgt het de ruggensteun (financieel, logistiek…) van het Nationaal Comité Belgian
Bocuse d’Or Academy. Het volledige wedstrijdreglement en technisch dossier kan aangevraagd worden via: info@bocusedor.be of 03/8890718 – 0475/290924, adres: Spuistraat 21 2880 Bornem.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*