Bocuse d’Or wedstrijden tijdens Horeca Expo

Ook voor de mensen van Bocuse d’Or was het geen gemakkelijk voorbij jaar. Maar stilzitten dat zat er dan weer niet in. Op zondag 21 november 2021 wordt de wedstrijd voor de nationale selectie georganiseerd terwijl op donderdag 25 november na selectieproeven zal duidelijk worden welke commis mee mag naar de Europese finale.

De Chefs
Twee wedstrijden tijdens Horeca Expo te Gent zullen bepalen welk Belgische chef en welke commis mee mag naar de Europese finale in juni 2020, en bij selectie daar, naar de finale in Lyon in januari 2023. Het wedstrijdthema voor de chefs bestaat uit een gerecht met hartige groenten en konijn in combinatie met Sea Food. De vijf chefs die het tegen elkaar zullen opnemen zijn: Therance Dalpez van Chalet de la Forêt te Ukkel; Diego De Baets van Atelier D uit Brugge; Sam Van Houcke van Restaurant Maste te Gent; Benjamin Fontaine van Restaurant L’Inattendu te Ath en Archie De Prince van Château Bourlingster te Luxemburg.

Commis
De 5 commis die zullen aantreden op 25 november zijn: Marie-Louise Desplenter, leerlinge bij Spermalie Brugge; Loes Marien van de Talentenschool Turnhout; Lennert Van den Berghe; Tristan Bauwens van De Groene Poorte Brugge en Justien Debussche uit de RHIZO hotelschool te Kortrijk. Zij krijgen als thema voor deze wedstrijd ‘Kwartel & Langoustines’ .

De jury
De jury zal voorgezeten worden door erevoorzitter Peter Goossens & Nationaal juryvoorzitter voor deze editie Viki Geunes. Nick Bril & David Martin zullen samen met een mentors team de geselecteerde kandidaat verder begeleiden naar de Europese finale en eventueel de wereldfinale in Lyon.
De wedstrijd zal gepresenteerd worden door Wim Opbrouck.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*