Bocuse d’Or commis

De chef voor de finale ronde van Bocuse d’Or werd reeds de eerste dag van Horeca Expo bekend gemaakt. Op de laatste dag van de vakbeurs werden ook de commis, waaronder de eerste commis aangeduid.

Commis
Dat Sam Van Houcke, als chef, ons land zal vertegenwoordigen tijdens de Europese Bocuse d’Or finale in Boedapaest werd op de zondag van Horeca Expo reeds bekend gemaakt tijdens de nationale selectie wedstrijd. Maar hij krijgt ook enkele commis naast zich waaronder een eerste commis. Die selectie gebeurde tijdens een wedstrijd de laatste dag van Horeca Expo. Vijf kandidaten werden geselecteerd om aan de slag te gaan met kwartel en langoestines.

Boedapest
De 5 finalisten voor de nationale selectie waren: Justien Debussche, Marie-Louise Desplenter,
Loes Mariën, Lennert Van den Berge en Tristan Bauwens. Uiteindelijk na een zeer kwaliteitsvolle wedstrijd en vijf sublieme gerechten (volgens jury lid en coach Nick Bril) werd Tristan Bauwens verkozen tot eerste commis. Marie-Louise Desplenter werd aangeduid als 2e commis en Loes Mariën werd verdienstelijk derde. Alle drie mogen ze zich alvast voorbereiden op hun reis naar Boedapest.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*