Bocuse d’Or Commis Challenge 2019-2021

Deze nationale selectiewedstrijd Bocuse d’Or Commis Challenge wordt om de 2 jaar georganiseerd. Hier wordt de commis geselecteerd die een team zal vormen met de geselecteerde chef en België zal vertegenwoordigen op de Europese finale in Tallinn (juni 2020) en – bij selectie – op de wereldfinale in Lyon (januari 2021).

Finalisten

De 5 finalisten voor de nationale selectie waren Tuur Mertens (Hotelschool Spermalie Brugge), Yorde Mertens (Talentschool Turnhout), Sean Van Doorne (Hotelschool Gent), Tom Pierat (Restaurant Le Mont a Gourmet Courcelles), en Louis Wauters (Hotelschool Ter Duinen Koksijde).
Het opgelegde thema was zeetong filets “Ostendaise” (eigen versie). De kandidaten krijgen hiervoor 2.30 uren de tijd.

3 Tickets
De jury, voorgezeten door Nick Bril (nationaal juryvoorzitter campagne 2019-2021) gaf Louis Wauters een ticket naar Tallin waar hij aan de zijde zal staan van Lode De Roover. Maar ook de commis die op de verdienstelijke tweede en derde plaats eindigden mogen meereizen ter ondersteuning. Dat waren respectievelijk Tom Pierat en Tom Mertens.

ad

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*