Bistronomisch genieten bij Gents Ce’s Arts

Bistro Ce’s Arts op de hoek van de Gentse Kortrijksesteenweg en de Filips Van Marnixstraat startte zowat gelijktijdig met het nieuwe schooljaar. Cederic De Mey keert hiermee terug naar Gent op een voor hem geen onbekende plaats.

Bistro 2022
De Mey studeerde af aan Ter Groene Poorte in Brugge en werkte na zijn studies niet alleen voor Wout Bru in o.a. sterrenrestaurants Hotel Cheval Blanc, Le Bistrot d’Eygalières, Hotel Maison Bru maar ook bij Graanmarkt 13 van Seppe Nobels. Zelf richtte hij C-Jules te Zottegem op en runt nu nog steeds de feestzaal Gare-C in oude stationsgebouw te Oudenaarde. Op de plaats waar hij begin 2019 de pop-up Beaux-Arts opende wil hij nu met Ce’s Arts Bistro een vaste en tijdloze waarde in Gent worden. Geen overbodige franjes, wel klassiekers met een hedendaagse toets. Een bistro zoals je ze eigenlijk alleen in Parijs treft en waar je telkens naar terugkeert. Geen Leuvense stoof meer waar de stoofpotten pruttelen en geen over-verniste bruine tafels of stoelen maar een bistro anno 2022.

Verrassend
Ondanks de knarsende tramsporen en de haast van ongeduldige reizigers op weg naar het iets verderop gelegen Sint Pietersstation straalt de nieuwe bistro de, relatieve, rust van het achtergelegen Citaldelpark uit. Een stijlvol maar warm interieur met ongeveer 40 zitplaatsen en een chef’s table. Chef De Mey en zijn team serveren kwaliteitsvolle gerechten met het beste van wat er momenteel op de markt is. Tijdens de openingsdagen is er weekdagen een lunch en de vaste kaart waar je van de ene culinaire verrassing naar de andere gebracht wordt. Op zaterdag en zondag is er een weekendmenu maar de vaste kaart wordt niet helemaal opgeborgen.

Chef’s Table
Wie ten volle 100% wil genieten van de smakelijke exploten van de chef kan aanschuiven aan de Chef’s Table. Hier komen gastronomie en inspiratie samen in Ce(deric)’s Arts koken. Een tafel voor 8 personen met zicht op de keuken. Aan die tafel, te reserveren, krijgen de gasten een uitgebreid ‘mysterie’ meer gangen menu waarbij de creativiteit en inspiratie van de chef zo uit het bord springt. Heel misschien zit daar wel een tasje bouillabaisse van Noordzeevis of een raviola maison van kreeft tussen. Wie zich verbaast over de smaak proeft misschien de eigen gekweekte kruiden of vers geplukte eetbare bloempjes vanop de Gijzelbrechtegemse heuvels. Niks is vreemds aan deze nieuwe bistro. Het gevoel van ongedwongen genieten in een gastvrij kader omringd door een team dat serveert en passioneel kookt voor de klanten en niet voor de gidsen, zo voelt Ce’s Arts aan.
Foto: Jan Vermeersch

1 Comment

  1. een bistro? neen het is meer! een restaurant dat is het voor mij met mooi en lichtvol interieur
    vandaag het eens getest met ons tweeen
    en de eerste indrukken ,goed en vriendelijk ontvangst verder kiezen we de menusuggestie apperatief :waar de dame een mocktail vroeg niet bitter!,waarbij de barman naar haar voorkeuren vroeg (zoet munt tonic enz)+punt
    met een lekker mossel voorgerechtje en angus beef als hoofdgerecht dat super en botermals was ik heb er een lekker biowijtje bij gedronken ,door ik bob was moet ik wat uitkijken
    verder niks op aan te merken ,de tafel werd tussen door zelfs van enkele broodkluimels ontdaan er werd regelmatig gevraagd of nog iets gewenst was
    je kan wel zien dat het personeel nog niet volledig op elkaar is ingewerkt, maar dat zal vlug van voorbije aard zijn ,als klant kan je daar nu iets van opmerken ,maar wat wil je, pas open en alles volledig nieuw
    dit heeft wel geen invloed op de klant alles verliep vlot en netjes ieder op zijn beurt
    ik zou zeggen doe zo verder en het zal volle bak draaien en we komen lekker nog eens terug eten
    parkeren geen probleem: langs en rond het park 5 tal minuten wandelen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*