Bistro Koetshuis: nieuwe formule van Lunchgarden start in Bokrijk

De Belgische keten Lunchgarden slaat een nieuwe weg in. Naast de 75 zelfbedieningsvestigingen gaat men inzetten op hospitalen en musea. Een gat in de markt dat nog niet echt is ingevuld, aldus CEO Annick van Overstraeten.

Een eerste realisatie van dit nieuwe plan is Bistro Koetshuis in het Openluchtdomein Bokrijk bij Genk. Binnenkort volgen het Gallo-Romeins Museum Tongeren en het Imelda ziekenhuis in Bonheiden.

In Bokrijk werd een nieuw brasserieconcept voorgesteld waarbij vakmanschap, zoals gepropageerd door het domein, wordt verder gezet op het bord. En dit in een authentiek en duurzaam interieur. Bistro Koetshuis kadert , net zoals Bistro Tembo in het Africamuseum te Tervuren en Tablo Bozar Brussel, binnen de vernieuwings- en diversificatiestrategie van Lunch Garden. Er is intussen ook een broodjesbar in AZ St. Maarten te Mechelen.

Bistro Koetshuis biedt plaats aan 140 gasten binnen en 170 personen op het terras. Op de verdieping zijn twee ruimtes opgefrist en kunnen samen 80 personen terecht voor een feestje of vergadering. Het interieur en de keuken werden ge-restyled. Hiervoor werd beroep gedaan op het Hasselts bedrijf Creneau International.