Bistro Balcón by Ken-Tinèlle Verscheuren

Ken Verscheuren en horeca, ze lijken, mede door toedoen van zijn echtgenote Jenny Callens, onlosmakelijk met elkaar verbonden. Alsook hun band met Mechelen. Die band zal in het voorjaar van 2024 nog sterker aangehaald worden met de opening van bistro Balcón.

Van ster tot bistro
Het Mechels horeca avontuur van chef Verschueren en zijn echtgenote liep niet bepaald van een leien dakje. Nadat ze hun sterrenrestaurant De Tuinkamer in Beerzel (Putte) hadden ingeruild voor Tinèlle in het voormalig Predikherenklooster sloeg de coronacrisis toe. Catering en de opening van Barbib hielden de kookvuren brandend. Vlammen die ook oversloegen bij de mensen van Michelin want in mei van vorig jaar haalde Tinèlle zijn eerste ster binnen. Een bevestiging van de gastronomische kwaliteiten van de chef en zijn team. Toegankelijker maar daarom kwalitatief niet minder is Barbib eveneens in Predikheren. Maar nu gaat de sterrenchef en zijn echtgenote het bistro principe naar het centrum van Mechelen halen.

All day
Waar vroeger restaurant Magma zat aan de Borzestraat komt over enkele maanden Balcón. Het zal een toegankelijke zaak worden met de nodige twist. “Omdat er vraag is naar een behapbaar maar ook betaalbaar alternatief voor de kaviaar gastronomie” aldus Verschueren. Balcón wil zich profileren als een mediterrane bistro. De nieuwe zaak wil enkele bestaande tradities doorbreken. In een kader waar het zuiders vakantiegevoel zal overheersen zal men terecht kunnen om te aperitieven, te lunchen of voor een diner. Het zal een all day zaak zijn waarbij de keuken de hele dag geopend zal zijn. Aan heel democratische prijzen zullen er bites aangeboden worden, kleine gerechten en desserts. Op het logo dat momenteel de voorgevel siert prijken slogans als wicked food en groovy wines. Dat wicked staat voor het licht stoute, ondeugend eten, out of the box. Groovy wines verwijst naar het verrassend, zuiders wijnaanbod dat het vakantiegevoel nog moet versterken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*