Bister mosterd overgenomen

Fabienne Bister heeft haar familiaal mosterd producerend bedrijf Bister verkocht aan de adellijke Arthus de Bousies Borloot. Die laatste voegt Bister toe aan zijn expansieve voedingsgroep Natura.

Atypisch Waals
De Belgische mosterdfabrikant Bister, bekend van de mosterd L’Impériale, wordt overgenomen door de ook al Belgische sauzenproducent Natura. Bister, met fabrieken in het Waalse Ciney en in Frankrijk, bestaat al sinds 1926. Behalve de mosterd in de typisch granaatvormige bokalen is het familiebedrijf ook bekend voor zijn pickles. Bister werd gerund door Fabienne Bister, een telg van de derde generatie. Bij gebrek aan een opvolger wordt het bedrijf verkocht. Met Bister neemt Wallonië afscheid van een bedrijf dat ondanks zijn minimale grootte toch een iconische perceptie wist te creëren. Bister was met Fabienne Bister in handen van de derde generatie van de familie. Zij wist haar marktaandeel te bewaren en zelfs uit te breiden in het segment van de mosterd bestemd voor de gewone consument. Ze moest optornen tegen grote multinationals zoals Heinz en Unilever. In het zuiden van het land werd naar Fabienne Bister gekeken met een mengeling van respect en bewondering. Als klein Waals voedingsbedrijf wist het overeind te blijven in de harde markt van de strijd om de gunst van consument. Het bedrijf was in handen van een vrouw en deed geen beroep op Waalse overheidssteun. Allemaal atypische kenmerken voor een Waals bedrijf.

Natura
Bister, wordt overgenomen door de ook al Belgische sauzenproducent Natura. Die groep is eigendom van de 37-jarige edelman Arthus de Bousies Borloot. Zeven jaar terug nam die de producent van biologische mayonaise Natura over. Later volgde nog de overname van het Nederlandse Ton’s Mosterd en van de Belgische producent van uienconfit Top Quality.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*