ABInbev experimenteert in de ruimte

Zondag 8 december heeft de SpaceX Falcon 9 ruimteraket van Elon Musk zich succesvol gekoppeld aan het internationaal ruimtestation ISS. Niks spectaculairs (alhoewel) ware het niet dat ook AB Inbev mee aan boord is.

Mout
Aan boord van de Falcon 9 bevindt zich een experiment van de biergigant AB Inbev. Die wil nagaan wat de invloed is van geringe zwaartekracht op de ontwikkeling van mout. Bedoeling is dat gerstzaden in het ISS station worden ontwikkeld tot mout. Daarna wordt de mout terug gebracht naar de aarde om te worden vergeleken met zijn aardse gelijke. Het huidige moutexperiment is het vierde experiment dat AB Inbev inzet met het oog op de ontwikkeling van de ruimte industrie.

Bubbels
Budweiser -de Amerikaanse dochter van AB Inbev – maakte er eerder al een marketingstunt van door te zeggen dat het de eerste wil zijn die bier op Mars introduceert. De uitdaging om bier te brouwen dat de zwaartekrachtproblemen van de ruimte kan weerstaan, is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Wat bier betreft, is de uitdaging de bubbels. Zonder zwaartekracht stijgen de bubbels niet en produceren ze schuim in de vloeistof in plaats van aan de bovenkant.

Impact
AB Inbev en haar moutbedrijf Barley’s wil weten wat de impact is van micro zwaartekracht op het volledige brouwproces. Die kennis kan ook spin off’s hebben op aarde. Eerder werd ook al bekend dat de Belgische bakkerij toeleverancier Puratos van de familie Van Belle wil nagaan hoe graan kan worden geteeld op Mars.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*