Bidfood Langens en Bidfood Bestfood fusioneren tot Bidfood Horeca Service

Vanaf 16 november fusioneren de twee Limburgse foodservice- en horecagroothandels van de Bidfood Groep tot één onderneming, Bidfood Horeca Service, die zal opereren vanuit de ingrijpend vernieuwde vestiging in Beringen. De site in Oudsbergen is gesloten. De diepvries- en koelingscapaciteit is verdubbeld.

Door het samenvoegen van de assortimenten stijgt het aantal beschikbare referenties in Beringen naar 15.000. De herstructurering leidt niet tot jobverlies, alle werknemers van de twee sites kunnen aan boord blijven. Samen met de investering van 3.000.000 euro in de nieuwe site is dit een bijzonder krachtig en positief signaal tijdens deze coronacrisis. Willy Linsen, huidige Site Director van Bidfood Bestfood gaat op welverdiend pensioen. Bart Verbeeck, huidige Site Director van Bidfood Langens wordt de Site Director van de nieuwe organisatie.

Een strategische investeringsbeslissing

“Doordat de site in Oudsbergen te krap werd en stilaan verouderde, stonden we voor een belangrijke investeringsbeslissing. Uiteindelijk besliste de groep om het aanbod en de service te centraliseren in één vestiging aan de Lochtemanweg in Beringen. Het nieuwe Bidfood Horeca Service ligt centraal en goed bereikbaar in het industrieterrein langs de E313 en de gebouwen zijn ingrijpend gemoderniseerd. Zo is de vriescapaciteit opgetrokken van 2.000 naar 4000 m² en is er 1.000 m² extra koelruimte, noodzakelijk om het enorm uitgebreide assortiment te kunnen stockeren en om de 5.000 klanten van zowel het vroegere Langens als Bestfood optimaal te kunnen bedienen. Met deze grondige update van de site is een investering van 3.000.000 euro gemoeid, wat bewijst dat de Bidfood Groep ondanks de coronacrisis die onze horecaklanten bijzonder zwaar treft, zijn vertrouwen behoudt in het groeipotentieel van onze foodservice en horecagroothandel. De Cash & Carry in Maasmechelen blijft behouden zodat onze regionale klanten over een optimale service in hun onmiddellijke nabijheid blijven beschikken. Op de site in Beringen is er eveneens een afhaalpunt voorzien voor de klanten. 
Ivomatec, ons zusterbedrijf en leverancier van keukenapparatuur en installateur van professionele keukens, blijft uiteraard ook een extra troef voor onze klanten. Bidfood Horeca Service wordt groot, maar we blijven vasthouden aan ons familiaal karakter en onze persoonlijke service”, aldus Bart Verbeeck, Site Director Bidfood Horeca Service. 

Best of both worlds

Door de fusie kunnen de klanten van het nieuwe Bidfood Horeca Service profiteren van een ruim aanbod met 15.000 referenties. Iedere klant kan zijn bestelling doorgeven via de webshop, per mail, per telefoon of zelfs ter plaatse in het afhaalpunt in Beringen. De bestelling wordt zo snel mogelijk voorbereid en klaargezet terwijl de klant rustig een koffie kan drinken. Om het bestellen zo eenvoudig en accuraat mogelijk te maken is onze webshop ter beschikking, vandaag al goed voor meer dan 50% van de bestellingen. Volledig nieuw is dat onze webshop werd uitgebreid met een handig app. Zo is onze webshop vanaf nu te gebruiken op een computer maar ook op smartphone of tablet. Kortom, Bidfood Horeca Service is klaar om zijn klanten tijdens en na de lockdown een veilige en persoonlijke service aan te bieden. Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*