Bevers & Bevers neemt Event Catering Bevers over.

Hoewel beiden in de dezelfde sector aanwezig actief waren, waren er toch verschillen. Vanaf heden gaan beide bedrijven samen verder met behoud van hun identiteit. Meer dan 45 jaar terug richtte Jos Bevers (overleden) en Eliza Sterkens Event Catering Bevers op. Broer Frans Bevers koos enkele jaren later voor zijn eigen bedrijf Bevers & Bevers.

Nummer één
Hoewel het ene bedrijf zich vooral focust op catering bij events, ligt bij het andere de nadruk op individuele aanpak en uitstraling, en toch zag Jurgen Bevers heel veel synergieën tussen beide bedrijven. Het was dan ook onder impuls van Jurgen Bevers (Bevers &Bevers) dat Event Catering Bevers overgenomen werd. Na 45 jaar komen hierdoor de twee bedrijven, opgericht door twee broers onder dezelfde leiding te staan. Na de eerste recente gesprekken waren er nog enkele twijfels maar uiteindelijk is er gekozen voor de meest logische beslissing. Er wordt nu aan schaalvergroting gedacht nu de Bevers de onbetwiste nummer één is in de sector. Voor de klanten schept het misschien ook meteen wat duidelijkheid: Bevers is nu gewoon Bevers. Al weten beide partijen dat ze ook vaak de speelbal waren voor heel wat klanten die de huidige fusie liever niet hadden gezien. Een gezonde competitiegeest tussen de broers deed beide bedrijven floreren. Die strijd valt nu weg.

Complementair
Event Catering Bevers was de laatste tijd vooral actief in de Formule 1 in Spa, enkele voetbalstadia en het veldrijden. Bevers & Bevers was dan weer de partner van Rock Werchter, Pinkpop, het Autosalon, Tomorrowland, Batibouw en ook enkele cyclocrossen. “Een verrassing misschien in de sector, maar anderzijds ook niet”, zegt Jaak Francken, een van de zaakvoerders van het kersverse fusiebedrijf. Binnen het nieuwe bedrijf hoopt men een stabiele continuïteit te garanderen en verder te bouwen op de bestaande fundamenten. Dezelfde namen onder één dak samenbrengen moet ook duidelijkheid brengen naar de markt en de schaalvergroting moet ook een meerwaarde zijn voor het personeel volgens Paul Bevers. ECB, met zijn specialiteiten, zal blijven bestaan, maar zal onder het moederbedrijf Bevers & Bevers vallen. Bedrijfsevenementen en voetbalmatchen enerzijds en grote publieke evenementen anderzijds zijn perfect complementair volgens de zaakvoerders.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*