Wie wordt Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020 ?

Deze tweejaarlijkse wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) en richt zich naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken.

Als opdracht moeten ze een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken voorzien van 3 gangen met volgende opgelegde voorwaarden: voorgerecht op basis van wijting, warm hoofdgerecht met als basis varkensvlees, en nagerecht op basis van sabayon.

De grondstoffenkostprijs van het totale menu moet ongeveer 8 euro bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moet beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Met het organiseren van deze wedstrijd, heeft V.V.G. een aantal doelstellingen voor ogen, zijnde het creëren van nieuwe en originele feestgerechten; het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés; de aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in grootkeukens; de nodige contacten leggen op de beurs binnen de sector; België als culinaire draaischijf van Europa verder dynamiseren; en het opwaarderen van de cateringsector en het promoten van het beroep van grootkeukenkok.

dinsdag 19 november, 10u30 – 14u00
Organisatie: Vlaamse Vereniging van Grootkeukenkoks

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*