Axel De Winne is Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020

Deze tweejaarlijkse wedstrijd werd dinsdag georganiseerd tijdens Horeca Expo. De Vereniging van Vlaamse Grootkeukenkoks (V.V.G.) richt zich met deze wedstrijd naar alle Belgische koks die tewerkgesteld zijn in een Belgische grootkeuken.

Opdracht

De deelnemers hadden als opdracht een eigen creatie van een feestmenu voor een gemeenschapskeuken te serveren voorzien van 3 gangen. De opgelegde voorwaarden waren: voorgerecht op basis van wijting, warm hoofdgerecht met als basis varkensvlees en een nagerecht op basis van sabayon. De grondstoffenkostprijs van het totale menu mocht ongeveer 8 euro bedragen. De samenstelling en de bereidingswijze moest beantwoorden aan de vereisten van een gezond en evenwichtig voedingspatroon.

Deelnemers

De laureaten waren: Feith Pascal, Pauwels Caroline, Hense Peter, Axel de Winne en Dominique Punnewaert. Uiteindelijk werd Axel De Winne werkzaam bij WZC Egmont te Zottegem de winnaar. Met een canneloni met wijting en jus van zwemkrabbetjes als voorgerecht, Zeeuws spek met wintergroenten en puree als hoofdgerecht en een chocolade ‘dome’ en koude sabayon won hij de titel van Beste Grootkeukenkok van België 2019-2020.

In de kijker
Met het organiseren van deze wedstrijd, hebben de deelnemers en het V.V.G. een aantal doelstellingen in de kijker geplaatst zijnde het creëren van nieuwe en originele feestgerechten; het stimuleren van nieuwe en alternatieve bereidingsprocédés; de aandacht vestigen op de kwaliteit, de hygiëne en de voedselveiligheid in grootkeukens; de nodige contacten leggen op de beurs binnen de sector; België als culinaire draaischijf van Europa verder dynamiseren en niet op zijn minst het opwaarderen van de cateringsector en het promoten van het beroep van grootkeukenkok.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*