Beschimmelde hamburgers bij Burger King

foto:Burger King- Schutterstock

Burger King laat met een nieuwe campagne zien fel tegen het gebruik van conserveringsmiddelen te zijn. In een opvallende video overwoekeren schimmels een hamburger. Een niet mis te verstane uithaal naar de concurrentie.

Verwijzing
Hoewel niet met naam vermeld lijkt de opvallende video een verwijzing naar de bewaarde hamburgers van concurrent McDonald’s. Die kwamen in het nieuws nadat een Amerikaan, proefgewijs verklaarde dat de hamburgers van McDonald’s na zelfs een zeer lange tijd niet veranderden. Daarbij rees de vraag hoeveel bewaarmiddelen er in zo’n hamburger zit. Niet zo bij Burger King luid de boodschap.

Geen conserveringsmiddelen
Burger King benadrukt dat conserveringsmiddelen en kunstmatige ingrediënten taboe zijn voor haar hamburgers. In de meeste Europese landen en in een deel van de Verenigde Staten zijn conserveringsmiddelen al uit de Whoppers gehaald, zo meldt Business Insider, verwijzend naar een persbericht dat het bedrijf naar de redactie van deze site heeft gestuurd.
,,Bij Burger King geloven we dat echt voedsel beter smaakt”, zegt Fernando Machado van Burger King in dat bericht. ,,Daarom werken we hard aan het weglaten van conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en andere kunstmatige ingrediënten.” Volgens Business Insider leidde een ingreep van McDonald’s, waarbij bevroren door vers vlees werd vervangen, tot een piek in de verkoop.

Niet Europees
De video verschenen op YouTube werd al bijna 20.000 keer bekeken. De reacties die de afgelopen uren verschenen onder de video spreken boekdelen. ‘Briljant’, schrijven mensen. Of: ‘Een kunstwerk.’ De video is momenteel niet te zien op de Europese videokanalen van Burger King.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*