Bert Vrancken is nieuwe chef Banqueting van Domaine La Butte aux Bois

Bert Vrancken heeft de PXL Hogeschool catering verruild voor Domaine La Butte aux Bois. Daar wordt hij als Chef Banqueting verantwoordelijk voor de planning, organisatie, controlling en het aansturen van de medewerkers in de afdeling Banqueting.

Sinds 2019 was Vrancken werkzaam voor de Hogeschool in Hasselt. Intussen stak hij ook een handje toe bij La Butte. Die combinatie werd alsmaar moeilijker. De keuze drong zich op.  “ Ik ga nieuwe concepten  uitwerken. Een eerste voorbeeld is de brunch. Hier nodigen we je uit naar het buffet voor het voorgerecht, maar serveren we het tussen- en hoofdgerecht aan tafel. Nadien kan men voor kaas en zoet weer naar het buffet. Aan het buffet versnijden we vlees en vis. Dat zorgt voor een andere beleving.” Vrancken krijgt carte blanche van hoteleigenaar Jochen Leën. “ Wat meteen opvalt is zijn ecologisch denken, “ legt Leën uit, “ We stellen door zijn nieuwe werkwijze heel wat minder ‘waste’ vast. Dat economisch denken komt vast voort uit de foodcost van de hogeschool. Hij gaat nu onze banqueting verfijnen, door ze op een andere manier te brengen. Ik heb er alle vertrouwen in.”

Tekst en foto : Jempi Welkenhuyzen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*