Bernold Schroeder nieuwe CEO van Kempinski Hotels

Kempinski Hotels – Europa’s oudste luxehotelgroep – kondigde op 14 december de benoeming aan van Bernold Schroeder als voorzitter van de Raad van Bestuur en Chief Executive Officer ad interim, met onmiddellijke ingang. Het nieuws volgt op de beslissing van de Raad van Commissarissen van Kempinski om afscheid te nemen van de voormalige Chief Executive Officer Martin R. Smura.

In zijn commentaar op de benoeming van Bernold Schroeder als CEO ad interim zegt Zijne Excellentie Abdulla H. Saif, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kempinski AG: “De Raad van Commissarissen heeft er vertrouwen in dat Bernold Schroeder, dankzij zijn diepgaande kennis van vermogensbeheer, zijn gevoel voor urgentie en zijn gevoeligheid voor kwaliteit en vakmanschap, het bedrijf met succes zal voortstuwen. Sinds zijn komst in 2017 is hij een belangrijke speler geweest in de strategie en de groei van Kempinski. Hij heeft de regio Europa geleid als regionale COO en is een zeer toegewijd lid van de raad van bestuur van Kempinski AG en vice-voorzitter van de raad van bestuur van Kempinski Hotels SA. We zijn dankbaar dat de heer Schröder heeft ingestemd met zijn rol in deze uitdagende tijden voor de horeca en om de nieuwe fase van het bedrijf op te bouwen”.

In zijn nieuwe functie zal de heer Schroeder op zoek gaan naar extra mogelijkheden om een betere winstgevendheid, duurzame bedrijfsprestaties en groei op de lange termijn te realiseren. Samen met de leden van de Raad van Bestuur zal hij de strategie van het bedrijf versterken om de merkbelofte aan de gasten, eigenaars en medewerkers van Kempinski waar te maken en het bedrijf voort te stuwen naar verder succes.

Met dit nieuws bevestigt de Raad van Commissarissen ook zijn langetermijnverplichting om de positionering van Kempinski als onafhankelijk internationaal luxehotelmerk en als sterke en betrouwbare zakenpartner te versterken. De onderneming is nu goed gepositioneerd om haar strategie te consolideren en haar groeiplannen voor de lange termijn via nieuwe wegen voort te zetten, waarbij de kernwaarden van Kempinski, namelijk vertrouwen, bedrijfsethiek en integriteit, altijd op de voorgrond staan.

foto: Kempinski Hotels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*