Belgische Vega Frick huwt Bicky

Flexitarian Bastards, het bedrijf uit Beringen dat vegetarische frituursnacks op de markt brengt, behoort voortaan tot Goodlife Foods. Dat is de firma achter merken als Beckers, Bicky en Mexicano.

België-Nederland
GoodLife Foods heeft de Belgische start up de Flexitarian Bastards overgenomen. Het Nederlands bedrijf verwerft een exclusieve licentie op het merk, het logo en de recepturen van de Flexitarian Bastards. Het jonge bedrijf ging halverwege 2019 van start met de Vega Frick, een vegetarische frikandel. De Flexitarian Bastards is een Belgische start up van drie ervaren foodservice professionals: Steve Bonnyns, Erik Carmans en Luc Carmans. Samen Carbon Food BV. De Vega Frick is volgens Steve Bonnyns een innoverend product ‘doordat we er als eerste in geslaagd zijn de authentieke en herkenbare smaak te koppelen aan zeer goede nutritionele waarden en een zeer lage caloriewaarde’. De nominatie voor de Horeca Expo Innovation Awards was een snelle erkenning. En daar komt nu ook nog Horecava bij.

Vegetarische frituur
Met de Vega Frick, door de Flexitarian Bastards ontwikkeld en gelanceerd in juni 2019, heeft Goodlife Foods een vegetarische frikandel voor foodservice binnen de gelederen. In oktober 2018 lanceerde Goodlife Foods onder het merk Beckers een vegetarische ovenfrikandel voor de retail. Tijdens de Horecava zullen GoodLife Foods en de Flexitarian Bastards naast de Vega Frick een nieuw product introduceren: de Betzy’s Burger, een vleesvervangende burger. Naast GoodLife Foods introduceert ook Vanreusel en Van Geloven een vegetarische frikandel tijdens de Horecava.

Tussen Breda en Beringen
De productie van de Flexitarian Bastards verhuist binnen enkele maanden naar een van de productiefaciliteiten van GoodLife Foods. Sales en marketing wordt aangestuurd vanuit het kantoor in Breda, research en development blijft in Beringen. De initiatiefnemers van Flexitarian Bastards blijven verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe vleesvervangende snacks. Steve Bonnyns zal vanuit Breda de identiteit van het concept bewaken, terwijl Luc en Erik Carmans in Beringen nieuwe vleesvervangende producten zullen klaarstomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*