Belgische primeur van plantaardige steak

Serra, het restaurant van Hotel Indigo Brussels City (Rogierplein), had deze week de eer de eerste 100% plantaardige steak in ons land te presenteren. Voor dit evenement waren Gustav Johansson, chef van restaurant Chouchou (Stockholm), bedenker van de Eat Green Academy (die vooral groene en gezonde alternatieven voor gerechten waar mensen van houden wil creëren) en ook Zwedens bekendste veganistische foodblogger (Jävligt Gott), de ‘special guest star’.

Gustav Johansson vergelijkt graag deze steak met een Tesla, in die zin dat we ons levenscomfort behouden en tegelijk onze ecologische voetafdruk beperken. Deze vegetarische biefstuk bestaat uit eenvoudige kwaliteitsingrediënten, bevat een maximum aan eiwitten en biedt door het innovatief productieproces een unieke textuur en smaak. Toch is het proces nog voor verdere verbetering vatbaar, net zoals de elektrische auto.

Intussen verdient dit product wel door steeds meer koks gekend en bereid te worden.

Dat deed Etienne Mahieu, chef van het veganistisch gerichte Serra, i.s.m. Pierre Baltazar en Sophie Ugeux-Remak alvast op zeer vakkundige wijze. De groentebiefstuk lakte hij met zelfgemaakte saus en serveerde hij met structuren van (lokale en seizoensgebonden) aardpeer.

Ter volledigheid: als voorgerecht gold geroosterde bloemkool en cashewnoot room, als nagerecht een bite van veganistische snickers.

Foto:  Gustav Johansson tijdens zijn exposé, samen met Elena Drozd, general manager Hotel Indigo Brussels City.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*