Belgische Gelato wedstrijd

Ondanks het seizoen voorbij werd in hal 3 van Horeca Expo heel wat ijs afgelikt en beoordeeld tijdens de zoektocht naar de beste Belgische Ijsbereider.

Wegens succes
Wegens succes organiseerde Carpigiani Ambachtelijk Benelux ook dit jaar de Belgsiche Gelato wedstrijd voor professionals op Horeca Expo. Deze wedstrijd is de voorronde voor de Europese finales, en de daarop volgende wereldtitel. Tijdens de competitie draaiden de deelnemers een eigen receptuur. Iedere deelnemer nam zijn eigen mix zelf mee en draaide die af op de stand van Carpigiani in hal 3.

5 liter
De hoeveelheid die afgedraaid moest worden bedroeg 5 liter. Iedere deelnemer vulde 1 liter af in een aparte ijsdoos voor de vakjury. Met de overige 4 liter werd een mooie ijsbak opgemaakt voor de ijsvitrine. De vakjury beoordeelde vooral het ijs, maar nam ook de presentatie in acht. Julien Limbach van Gelato Giuliano uit Antwerpen kroonde zich tot de nieuwe Belgisch Kampioen Ijsbereider. Hij won de Carpigiani Gelato Festival Challenge met zijn ijs van eekhoorntjesbrood, zwarte olijven en pistachenootjes. Jimmy Patte van Bouboule Brussel en Melanie Soenen van Madame Jeanne uit Ichtegem namen respectievelijk de tweede en derde plaats in. Zo’n 30 finalisten dongen mee naar de titel. De nationale finale, georganiseerd door Carpigiani Ambachtelijk Benelux, vond na twee jaar weer live plaats tijdens Horeca Expo in Gent.


Foto:Carpigiani Ambachtelijk Benelux

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*