Belgische frisdrankmerken roepen op om ook lokaal te drinken

Lokale dranken slaan aan. Belgische craft bieren, lokaal geproduceerde wijnen of Belgische gin merken worden fel gesmaakt.  Maar ook voor de niet- alcoholische dranken bestaat er een lokaal alternatief. En dat is vandaag nog onvoldoende bekend bij consumenten en horecazaken. Daarom hebben een aantal Belgische frisdrankproducenten besloten om de handen in elkaar te slaan en stellen ze vandaag www.BelgianCraftDrinks.be voor: een platform voor wie op zoek is naar de betere Belgische frisdranken.

In 2018 hebben wij Belgen met z’n allen jaarlijks meer dan 1422,8 miljoen liter frisdrank gedronken. Dit is gemiddeld 124 liter per Belg of één blikje per persoon per dag. (bron: https://www.fieb-viwf.be/nl/cijfers-trends) De frisdrankenmarkt in België is bijna volledig gemonopoliseerd door de Amerikaanse frisdrankgiganten, waardoor het aanbod – zeker in de horecazaken – beperkt blijft tot de merken van deze giganten. 

Jammer, want zeker de laatste jaren is het lokale aanbod van ambachtelijke, natuurlijke frisdranken enorm gegroeid. Ferm, Ritchie en Simone a Soif! zijn enkele Belgische frisdrankmerken die – omwille van hun natuurlijk en ambachtelijk karakter – beslist smaken naar meer.

Lokale dranken slaan aan. Belgische craft bieren, lokaal geproduceerde wijnen of Belgische gin merken worden fel gesmaakt.  Maar ook voor de niet- alcoholische dranken bestaat er een lokaal alternatief. En dat is vandaag nog onvoldoende bekend bij consumenten en horecazaken. 

Daarom hebben Ferm, Ritchie en Simone a Soif! besloten om de handen in elkaar te slaan en stellen ze vandaag www.BelgianCraftDrinks.be voor: een platform waar alle informatie over de betere Belgische frisdranken terug te vinden is. Wie op zoek is naar kwaliteitsvolle, lokale frisdranken met natuurlijke ingrediënten is hier aan het juiste adres. Belgian Craft Drinks biedt via de site ook degustatieboxen aan. Voor 24 euro (+ 5 euro transportkosten) haal je een fijne selectie Belgische frisdranken in huis. In  de toekomst kijken de fabrikanten om ook samen deel te nemen aan beurzen in binnen-en buitenland.

Het platform wordt niet toevallig nu opgericht. “De hele Covid-19- crisis heeft iedereen aan het denken gezet. We shoppen meer lokaal, we eten meer lokale producten, nu is het meer dan ooit tijd om onze Belgische frisdranken met natuurlijke ingrediënten naar voor te schuiven. We hopen ook dat we in het post-Coronatijdperk de Belgische horecazaken mee een boost kunnen geven met onze lokaal aanbod.”, aldus Jan Verlinden van Ritchie.

Over Ferm

Ferm is een kombucha die gebrouwen wordt in Brugge. Ferm fermenteerde de suikers en koos voor de beste biothee. Resultaat? Een perfect niet-alcoholisch aperitief met een rijkere, complexere smaak dan de doorsnee huisgemaakte limonade. Extra troef? De Ferm-kombucha telt weinig suikers, maar blijft toch toegankelijk van smaak.  Ferm-kombucha is beschikbaar in glazen flesjes van 275 ml., in blikken van 250 ml (te koop in Aveve, Okay en alle biowinkels), in bulkverpakkingen van 10 liter voor de verpakkingloze winkels, en in vaten van 20 liter, speciaal op vraag van de eerste Gentse horecaklanten die nog steeds fan zijn. Ferm-kombucha krijg je er, net als de craftbieren, gewoon van ’t vat. Schol! www.fermdrinks.be

Over Ritchie 

Ritchie is een Belgische limonade die voor het eerst op de markt kwam in de jaren ’50. Tot eind de jaren ’70 werd Ritchie geproduceerd in familiebrouwerij Verlinden in Lubbeek. Na een carrière van 22 jaar als marketeer, besloot Jan Verlinden, 4de generatie limonademaker, om zijn hart te volgen en Ritchie, de favoriete limonade van zijn jeugd, nieuw leven in te blazen. Ritchie is een bruisende limonade met 100% natuurlijke ingrediënten (zonder bewaarmiddelen) en wordt gezoet met rietsuiker. De Ritchie limonades bestaan in drie smaakduo’s. Ritchie cola is de eerste Belgische natuurlijke cola. Ritchie wordt verkocht in unieke glazen 27,5 cl retroflesjes, gebaseerd op het design uit de jaren ’50, met een schroefdop. www.drinkritchie.com

Over Simone a Soif !

Sinds 2016 maakt Simone a soif ! biologische fruitwaters op basis van hydrolaten (essentieel water van planten), zonder toevoeging van suikers of additieven. Het team bestaat uit 5 personen waarvan de 3 oprichters: Agnès Bonfond, Alexandre van der Vaeren en Antoine de Menten. Het gamma bestaat uit 6 verrassende smaken: Appel + Geranium, Komkommer  + Munt, Aardbei + Melisse, Peer + Strobloem, Kers  + Hop en Rabarber  + Lavendel. De fruitwaters van Simone a soif! zijn beschikbaar bij Delhaize, Färm, Bioplanet, Sequoia en 500 andere winkels, bars en restaurants in België. www.simoneasoif.be


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*