Belgische bieren voor China

Tijdens de Belgische Economische missie die vorige week doorging in China konden verschillende Belgische brouwerijen de aanwezigheid van hun bieren nog meer en beter verankeren. Met de kans dat de recepturen gehackt konden worden werd geen rekening gehouden.

Euforie
Brouwer Val-Dieu (Aubel) gaat zijn bier in China voortaan verdelen via de Beer Lady Group, een grote speler in de sector. Brouwerij De Block, uit Vlaams-Brabant, die de meeste omzet in het buitenland realiseert, heeft een samenwerkingsakkoord getekend met een prospectiebedrijf om de Aziatische markt verder te veroveren. En tot slot vernieuwde brouwerij Huyghe (Delirium) uit Melle zijn contract voor drie jaar met distributeur Vandergeeten om zijn bier ook buiten de regio’s Peking en Shanghai te gaan verdelen. Euforische woorden en voorspellingen bij Huyghe: “De Chinezen zijn gek op het roze olifantje van Delirium” zegt verkoopsmanager Van Leysen. “Dit jaar komen we uit op een omzet van 11 miljoen euro in China, binnen drie jaar hopen we dat te verdubbelen.” Brouwerij De Halve Maan is al 10 jaar actief in China, en heeft er sedert meerdere jaren ook een eigen import bedrijf en verkoopkantoor opgestart voor de opbouw van haar activiteiten. Tijdens de voorbije handelsmissie tekende Xavier Vanneste twee nieuwe distributiecontracten die de uitbouw van de speciale bieren van de brouwerij verder zullen mogelijk maken. Hopelijk zorgen eventuele handelsbeperkingen niet voor een maansverduistering.

Lancering Blanche de Bruges
Tijdens de economische missie wist de brouwerij ook haar nieuwste bier ‘Brugs Tarwebier’ te lanceren in China. De authenticiteit van het witbier, het lage alcoholgehalte en de kruidige smaak kan een aanvulling zijn met de Aziatische keuken. Dat het bier nu opnieuw door de originele familie in Brugge wordt gebrouwen volgens het oorspronkelijke recept spreekt de Chinezen nog meer aan. ‘Blanche de Bruges’ zal de commerciële benaming van het bier in China, net zoals dat ook in andere exportlanden het geval is. Na het succes van Brugse Zot en Straffe Hendrik in de Chinese markt verwacht de brouwerij ook met het witbier “Brugs Tarwebier” een echte voltreffer te hebben. Of er nu nog meer Chinezen naar Brugge en de brouwerij zullen afzakken is nog af te wachten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*