Belgian Vegan Awards: Hasselt boven !

Op woensdagavond 13 januari reikte de Belgische organisatie BE Vegan voor de zesde keer de Belgian Vegan Awards uit. In 11 verschillende categorieën bekroonde ze ondernemers die het afgelopen jaar in het oog sprongen met hun vegan aanbod. Bijna 5.000 mensen brachten hun stem uit.

Hasselt boven
Opvallend veel genomineerden riepen dit jaar op om collega’s uit dezelfde stad te steunen. Het vegan aanbod in Hasselt nam de afgelopen jaren sterk toe en de handelaars slaagden er duidelijk in om een trouwe fanbasis op te bouwen. Maar ook heel wat andere steden waren goed vertegenwoordigd. Stad Gent was genomineerd in 9 categorieën en behaalde 2 awards: Greenway won in de categorie Best Food Chain en Komkommertijd viel in de prijzen met best lunch. The Vegan Butcher’s Choice uit Brussel mag voor het tweede jaar op rij een award in ontvangst nemen. De beste nieuwkomer, Atelier Flori, komt dan weer uit Brugge. Antwerpen was genomineerd in 8 categorieën maar haalde het net niet.

De horeca categoriën
Voor het beste nationaal product mocht The Vegan Butcher’s Choice met hun vegan spareribs een award in ontvangst nemen. De beste nieuwkomer was Atelier Flori terwijl de beste patisserie kwam van Peas in Hasselt. Het beste lunchadres is terug te vinden in Gent bij Komkommertijd, terwijl vroeger opstaanders of liefhebbers van een brunch best richting Hasselt gaan bij De Sladerij. In dezelfde stad is ook het beste vega dinner adres te vinden bij Lento. Nog in Hasselt mocht Sappig een award ontvangen in de categorie catering en food truck. Bijna aansluitend is de beste fast food ook al te vinden in Hasselt bij Botanique. Het grootste vega-assortiment vind je dan weer terug bij Greenway.

BE Vegan is een Belgische vzw die in 2014 werd opgericht in Gent. BE Vegan promoot veganisme en ondersteunt particulieren en professionals met praktische hulp en informatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*