Belgen bestelden het afgelopen jaar meer dan 180.000 vegetarische maaltijden op Takeaway.com

Met International Vegetarian Month, met als kick off World Vegetarian Day op 1 oktober, onthulde Takeaway.com, een van ’s werelds grootste eten bestelsites, interessante data over het aantal Belgische bestellingen van vegetarische gerechten. Volgens gegevens van Takeaway.com hebben Belgen het afgelopen jaar meer dan 180.000 vegetarische maaltijden besteld, een spectaculaire stijging van 54% ten opzichte van vorig jaar. De Thaise klassieker Pad Thai en de vegetarische pizza zijn het meest populair.

Als bewuste duurzame keuze, uit liefde voor dieren of eerder als gezond alternatief: De optie om vegetarisch te eten wordt steeds vaker in overweging genomen over de verschillende generaties heen. Naarmate de Belgische bevolking zich bewuster wordt van hun voedselkeuze en ook het aanbod aan vegetarische alternatieven uitgebreider wordt, neemt ook het aanbod aan vegetarische gerechten op Takeaway.com toe.

De beste vegetarische hotspots in België

Takeaway.com biedt een brede keuze aan vegetarische opties in heel het land en stelt de perfecte lijst voor je samen om Vegetarian Month te vieren:

🌱 Tasty World (Gent)

Tasty World in Gent doet absoluut zijn naam eer aan. Hier bestel je verse falafelballetjes met yoghurtsaus en lekkere groenten of een van hun homemade burgers zoals de Chewy burger, een vers bereide soya burger met vegan kaas of de Spicy souka burger met rode pesto dressing. Liever een klassieker? Neem dan de salade geitenkaas of die met feta.

🌱 Holy Guacamoly Burrito shop (Gent)

De heilige burrito shop in Gent is voor de Mexican food lovers absoluut de place to be. De veggie burrito met groene chili salsa is om je vingers bij af te likken. Bestel als side de nacho apero bowl en voeg daaraan avocado mayonnaise toe. Smakelijk!

🌱 Tota empanadas (Antwerpen)

Voor authentieke Argentijnse empanadas moet je bij Tota Empanadas zijn. Al sinds 2016 maken ze dagelijks de Latijns-Amerikaanse lekkernijen met verschillende verse ingrediënten, waaronder veggie opties! Huisgemaakte empanadas met roquefort en peer, spinazie of zelfs met vier kazen, voor elke veggie wat wils.

🌱 Greenway (Antwerpen)

Met hun slogan ‘Plantbased for meat lovers’ staan ze bekend als pioniers binnen de vegan en veggie wereld. Het is daarom geen verrassing dat de Greenway restaurants enorm populair zijn om hun lekkere veggie en vegan gerechten. De snackbar klassieker kebab krijgt hier een veggie makeover: probeer eens de Greenway’s kebab wrap met homemade aioli! 

🌱 Falafel Top (Leuven)

In februari eerder dit jaar werd restaurant Falafel Top verkozen tot het beste veggie restaurant in het hele land! Eigenaar Marouf is terecht super trots. Bij hen kan je terecht voor de beste falafel sandwich voor een snelle veggie hap met smaken waar je ‘u’ tegen zegt.  

🌱 Hawaiian Poke bowl (Mechelen)

Let’s tofu! Zo heet de lekkere veggie poke bowl die Hawaiian Poke Bowl op de kaart heeft staan. Gekruide Japanse tofu met gezonde avocado, komkommer, wortel & edamam, afgewerkt met sesamdressing & sesam-soja, klinkt als een feestje vind je niet?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*