Bekend koppel voor Antwerps bekend restaurant

Het bekende Italiaans restaurant ‘Ferrier 30’ is in alle stilte overgenomen door Miguel Dheedene en Aisha Van Zele. Twee al even bekende Antwerpenaren die nu ook op zakelijk vlak door dezelfde deur gaan.

Stilte
De stilte waarmee de overname gepaard ging heeft blijkbaar enkele redenen die eigenlijk beter passen in andere media dan in deze vakgerichte rubriek. Fotomodel Aisha Van Zele is gekend als de weduwe van Philip Cracco (oa Accent, Rodania en Job Fixers) en bekend van ‘The sky is the limit’. Miguel Dheedene gaat dan weer door het leven als zoon van mode en fashion goeroe Luc Dheedene, maar zal de stempel als de ex van Tania Dexter blijven met zich meedragen. Eerder dit jaar kondigden beiden aan dat ze als smoorverliefd koppel door het leven zouden gaan. Nu dus ook als zakenkoppel.

Beste Italiaan
Miguel Dheedene is echter ook mede-eigenaar van modedistributeur Fashion Club 70 en heeft samen met zijn familie ook belangen in Antwerpse restaurants als Matterhorn City, Matterhorn Süd, Le Pristine, Verso Café en Gelato Giuliano. Het was de familie Dheedene die Sergio Herman kon overhalen zijn handtekening te zetten onder Le Pristine en Verso Café. Aisha Van Zele die de dagelijkse leiding op zich zal nemen zet voor het eerst als zelfstandige haar stappen in de horeca, die ze als studente en ook erna van binnen leerde kennen. Ze brengt wel een pak HR-ervaring mee. De Italiaanse restaurants Ferrier 30 en het nabijgelegen Puro 26 waren de geesteskinderen van Stefan Lampis. Toen Ferrier 30 op zijn hoogtepunt stond, omschreef Michelin het restaurant als wellicht de beste Italiaan van het Zuid. ‘Daar waar de carni en pesci extra lekker smaken dankzij de wijnen die de eigenaar uit Italië haalt. Lasagne al ragù, tagliolini con prosciutto: alles smaakt even puur (en) Italiaans als het klinkt.’


Geen bruuske ommezwaai
Het duo dat de zaken al een maand geleden geruisloos overnam, wil niet te veel veranderen aan de indeling noch aan het concept. Als was dat een bezorgdheid bij sommige klanten. De vorige eigenaar had al een paar keer geprobeerd zijn kaart aan te passen maar moest elke keer opnieuw , op vraag van de klanten, hun vertrouwde gerechten terug serveren. Misschien komen er bij Puro 26 enkele wijzigingen in het sharing aanbod maar grote bruuske veranderingen staan niet op de planning. Puro 26 heeft nog ruimte om te groeien maar suggesties daarvoor komen vaak van het personeel zelf. En volgens de overnemers is juist dat personeel de kracht van beide zaken. De vaste waarden zijn gebleven terwijl er een overaanbod is aan kandidaten om in de zaken te mogen komen werken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*