Beerselect grootste Gentse brouwerij

Onze nationale culinaire iconen worden steeds meer door verschillende steden geclaimd. Brugge gooit zich op als chocoladestad terwij het museum wel in Antwerpen is. Veurne en de Westhoek mikken op traditionele tradities terwijl Hasselt één van de jeneversteden wil zijn. Leuven wil zich dan weer de bierstad noemen terwijl Gent dan meer mikt op artisanale bieren. Die laatste lijkt daar behoorlijk in te slagen zeker met de gloednieuwe brouwerij van BeerSelect.

Groots
Met Gruut en Dok Brewing Company had Gent al twee middelgrote brouwerijen, maar met de opening van BeerSelect zijn de anderen letterlijk en figuurlijk klein bier. De nieuwe brouwerij van de jongeren Wout Meuleman (24), Miel Bonduelle (23) en Kasper Peeters (23), kan jaarlijks 800.00 liter, of 2,4 miljoen flesjes brouwen. Het bedrijf van enkele studiegenoten Handelswetenschappen startte enkele jaren geleden in een studentenkamer als webshop voor Belgische bieren. BeerSelect wou de kleine, plaatselijke brouwers ondersteunen met marketing en verkoop. Maar nu is daar ook de helpende hand voor het brouwen. Volgens de visie van de ondernemers verliezen pilsbieren marktaandeel, en wordt craft bier steeds populairder. Zo populair dat de brouwers de vraag niet meer kunnen bijhouden. BeerSelect richt zich voornamelijk op kleine brouwers. Zij kunnen in de nieuwe brouwerij terecht om hun bier te brouwen, bijvoorbeeld omdat ze in hun kelder niet genoeg plaats hebben om aan de vraag te voldoen.

Kwaliteit
Eigenlijk kan iedereen terecht bij BeerSelect die een minimum van tweeduizend liter bier wil laten brouwen. Op die manier kunnen ze genieten van een constante smaak en kwaliteit. BeerSelect wil ervoor zorgen dat de lokale brouwers zich alleen maar moeten bezighouden met nieuwe smaken en nieuwe recepten. Nu al werkt BeerSelect samen met een vijftal middelgrote en een veertigtal kleine brouwers. De tientallen inoxen vaten in de hal zitten de komende maanden dus al goed vol. Maar belangrijker dan groei, staat de kwaliteit van bier voorop. Daarvoor plukte BeerSelect brouwmeester Mathias Vanoverschelde weg bij Brouwerij Van Steenberghe en de ervaren brouwer Peter Croonenberghs treedt op als consultant.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*