Beat The Classics

ChefsproVeggie daagde chefs uit horeca en grootkeuken uit dé ultieme veggie interpretatie van een klassieker uit hun koksmuts te toveren. Uit de inspirerende recepten koos een vakjury 5 laureaten.

Vijf winnaars
Een twintigtal bruikbare inzendingen kwamen er binnen. Waar er bij vorige wedstrijden vijf categorieën waren met telkens 1 winnaar werd er nu gekozen voor de beste 5 beste interpretaties van een klassieker. Margaux Geeroms van What the food verving Coquilles St.Jacques door Koningsoesterzwammen. Steven Jacobs van Vac Leuven doopte de klassieke paling in ’t Groen om tot ‘Forest green dumplings’ terwijl Walter Debaetselier van UZ Gasthuisberg met ‘Winterse waterzooi met panisse’ een alternatief had voor Gentse Waterzooi. Laurence Van Cauter van CultuurCafé De Grote Post wist een vlees-/visloze versie van Gevulde perzik te presenteren terwijl Cisco Molina y Ignacio van Vac Leuven het klassieke witloof met hesp in de oven deed vergeten.

Receptenboekje
De laureaten mochten hun prijs in ontvangst nemen op de stand van Greenway Foods in hall 8 tijdens de voorlaatste dag van Horeca Expo. De recepten werden reeds op de website gezet en vervolgens digitaal gebundeld tot een downloadbaar receptenboekje. www.chefsproveggie.be

ChefsproVeggie
De oprichters van ChefsproVeggie willen door een interactieve storytelling professionele chefs boeien over vegetarisch koken. Met voldoende achtergrondinformatie over vegetarische producten, verschillende tools zoals recepten, foto’s, filmpjes, testimonials, info over opleidingen, workshops en events rond een veggie lifestyle kan iedere chef zich blijven informeren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*