Beat the Classics by ChefsproVeggie

ChefsproVeggie en partners lanceren voor de tweede maal een wedstrijd waarbij alle chefs uitgedaagd worden. Alle chefs uit horeca, fastfood, catering en grootkeuken wordt gevraagd naar dé ultieme veggie interpretatie van een klassieker. Vorig jaar gingen de Streetfood recepten in battle, dit jaar wil men de Classics tackelen.


Chefs who?
ChefsproVeggie is een digitaal veggie inspiratieplatform voor en door chefs. Het is ondertussen wel duidelijk dat steeds meer chefs openstaan om een uitgebreider en kwalitatiever veggie aanbod te bieden in hun keukens. Extra kennis en inspiratie rond vegetarisch koken is dan zeer welkom. Het platform wil hierbij een betrouwbaar, informatief en inspirerend antwoord bieden op alle professionele vragen rond vegetarische voeding. De partners achter dit initiatief zijn Delifresh (Greenway), Verstegen, Electrolux Professional, Ardo, en Alpro. Look & feel worden verzorgd door Foodphoto en Catchafish. Alle partners leveren op regelmatige basis content voor het platform (recepten, achtergrondinformatie, testimonials, etc.). Door interactieve storytelling willen de partners een professioneel doelpubliek blijven boeien. Met voldoende achtergrondinformatie over vegetarische producten, educatieve en inspirationele tools zoals recepten, foto’s, filmpjes, testimonials, info over opleidingen, workshops en events rond een veggie lifestyle. En nu dus voor de 2e maal met een wedstrijd.

Wedstrijd
Voor deze tweede wedstrijd wordt gevraagd wordt gevraagd een veggie of vegan interpretatie van een klassiek recept, in de brede zin van het woord voor te schotelen Van voorgerecht, hoofdgerecht, salade of hapje tot dessert. Professionele koks uit zowel horeca, fastfood, catering als grootkeuken kunnen aan de wedstrijd deelnemen. Na inschrijving is er nog tot eind september tijd om een uitgeschreven recept (voor 10 of 20 personen) – met foto – op te sturen naar info@chefsproveggie.be Uit de ingezonden recepten wordt een shortlist van 10 recepten samengesteld door de partners van ChefsproVeggie. De 10 recepten worden, aan de hand van het uitgeschreven recept, bereid door een professionele kok en geproefd door een externe vakjury. Uit de 10 recepten worden de 5 beste recepten geselecteerd. Indien een recept een ingrediënt bevat waar de CPV partners een alternatief product van in het gamma hebben, kan dit in het recept zo aangepast worden.

Punten en prijzen
Punten worden gegeven op; smaak, presentatie, originaliteit, gebruik van verschillende texturen, correctheid van de ingrediënten (veggie/vegan), evenwichtig en gezond, correctheid recept, naamgeving en verkoopbaarheid. De 5 beste inzendingen krijgen een unieke ervaringsprijs, een professionele fotoshoot van hun recept, vermelding op de ChefsproVeggie website en de winnende recepten worden gebundeld in een receptenboekje. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens Horeca Expo te Gent.
Meer info is er te vinden op de website chefsproveggie.be of aan te vragen via info@chefsproveggie.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*