BBQ en Outdoor ook voor professionelen

Net op het moment dat terrassen weer open mochten, en straks ook de binnenruimtes, komt Peter De Clercq met nog maar een boek over bbq. Het is binnen de horeca trouwens opvallend hoeveel restaurants een barbecueformule in hun aanbod hebben.

Peter De Clercq, eigenaar en chef-kok van restaurant Elckerlijc, te Maldegem (Kleit) is een ware vuurmeester en barbecuespecialist. In 2003 won hij met het Belgische team het Wereldkampioenschap Barbecue in Jamaica. Daarnaast schreef hij meerdere barbecueboeken die echte bestsellers werden en hij is een graag geziene gast bij verschillende media.

30 jaar ervaring
Met zijn 30 jaar ervaring geeft Peter De Clercq een overzicht van de meest inspirerende recepten in de branche. Met meer dan honderd fireproof recepten zijn de allerbeste klassiekers en nieuwste smaakcombinaties samen gebracht. Het boek is onderverdeeld volgens het gebruikte hoofdingrediënt. Bij de groenten staan onder meer gevulde portobello’s en bloemkool in kruidenkorst. Bij de vis en schaal-schelpdieren onder meer oriëntaalse mosselen terwijl parelhoen met pesto een plaatsje kreeg onder de noemer gevogelte. Lamsburgers in druivenbladeren en stoofpotje van haas staan respectievelijk onder de rubriek vlees en wild. Als afsluiter durft de grillmaster banaan op het vuur gooien.

Culinaire mogelijkheden
Met BBQ & Outdoor worden nieuwe culinaire mogelijkheden van een oeroud gebruik op verstaanbare wijze boven het rooster gehouden. Zowel beginners als de ervaren ‘firemen -woman’ kunnen in dit werk iets naar hun gading vinden. Voor de professionele kok staat er voldoende inspiratie in om de grill- of bbq kaart culinair in te vullen. Een lees, test, en proef -boek waarmee de fascinerende barbecuewereld nieuwe perspectieven krijgt. Dit boek gooi je best niet op de rooster de beschreven recepten wel.

BBQ & Outdoor van Peter De Clercq werd uitgegeven bij Lannoo.
EAN: 9789401474399

Foto: Heikki Verdurme

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*