BBB Maastricht 2023: more horeca success!

BBB Maastricht is dé horecavakbeurs die Nederlandse en Belgische horecaprofessionals verbindt in MECC Maastricht van 9 t/m 11 oktober. Bezoekers kunnen zich verheugen op een afwisselende beursvloer met een inspirerend wedstrijdprogramma en diverse themapleinen. Naast een breed aanbod aan producten en diensten vind je er ook inspirerende masterclasses, proeverijen en innovatieve productpresentaties. Voor het midden- en hoogsegment biedt de area Folie Culinaire een programma met internationale topchefs in samenwerking met onder andere Euro-Toques Nederland en Gault&Millau. Nieuw dit jaar is de Nightlife Area, speciaal voor de nachthoreca.

Op BBB Maastricht vind je een breed assortiment aan horecaproducten en diensten vanuit alle segmenten om jouw onderneming nog succesvoller te maken. Laat je inspireren en informeren door mede-horecaprofessionals. Je ontmoet Belgische en Nederlandse horecaleveranciers in gastvrije ambiance en worden nieuwe cont(r)acten gevierd met een hapje en een drankje aan het einde van de dag!

BBB Battle Area

In de BBB Battle Area vinden er dit jaar maar liefst 4 verschillende battles plaats! De deelnemers worden beoordeeld door een jury bestaande uit professionals en celebrity chefs. In samenwerking met Chapeau Magazine strijden Limburgse ‘young professionals’ om de Jong Talent Award en wordt de beursdag afgesloten met de Bronckhorster Beer & Food Battle. BBB Maastricht presenteert de spectaculaire Best Burger Benelux Battle in samenwerking met LA Streetfood. Tot slot vindt de Green Battle plaats in samenwerking met Culinair Saisonnier en We’re Smart Green Guide.

BBB Academy

Kennisoverdracht staat centraal in de BBB Academy. Hier worden bezoekers geïnspireerd door ervaren professionals en wordt ingegaan op uitdagingen die er spelen. Communicatiebureau MijnMarketing.com helpt je met foodfotografie. Van exclusieve gerechten tot take away maaltijden, ontdek hoe je jouw culinaire creaties kunt laten schitteren. Vytal is de expert van herbruikbare en duurzame systemen, zij vertellen je alles over de nieuwe wet- en regelgeving voor wegwerpplastic. Ervaren trainers van Brout dagen je uit om deel te nemen aan een interactieve leiderschapssessie waarbij werving, sturing en behoud van personeel centraal staat. Waar heb jij als manager of leidinggevende invloed op?

Nightlife

Ontdek ons nieuwe Nightlife themaplein! In een feestelijke setting kan de horecaprofessional uit de bar-, event- en entertainmentindustrie hier terecht. Laat je inspireren door een breed assortiment diensten en producten uit het avond- en nachtleven; van de hipste spirits tot trends in licht, geluid en decor.

Folie Culinaire

Benieuwd hoe je jouw onderneming naar een hoger niveau kan tillen? Op Folie Culinaire word je drie dagen lang geïnspireerd met kook- en productpresentaties voor en door (inter)nationale sterrenchefs. Een bezoek aan Folie Culinaire biedt een compleet overzicht aan nieuwe, bijzondere ingrediënten, exclusieve wijnen en champagnes. Op Folie Culinaire worden alle actuele trends in het hogere segment op het gebied van (non-)food, wijn en overige producten en services aangeboden door zo’n 50 toonaangevende standhouders. In samenwerking met Euro-Toques Nederland, Gault&Millau, Culinaire Saisonnier en Mastercooks of Belgium staat komende editie een spetterend programma te wachten.

Chef’s Table by Gault&Millau

Chapeau Magazine presenteert ook dit jaar de Chef’s Table by Gault&Millau waar gasten kunnen genieten van gerechten van topchefs zoals Jermain de Rozario (Restaurant De Rozario*), Guido Braeken (Julemont**, Château Wittem) en Rob van de Bunt (De Leuf*). Zij koken met de producten van de aanwezige exposanten. Het succes van de Chef’s Table by Gault&Millau is ieder jaar weer zo groot dat er plekken te kort komen. Vooraf reserveren kan vanaf begin september op www.bbbmaastricht.nl.

Demokeuken Culinaire Saisonnier

In de demokeuken van Culinaire Saisonnier worden ook dit jaar exclusieve plant based demonstraties gegeven. Hierbij ligt de volledige focus op duurzaam en plantaardig koken. Er staat veel te gebeuren in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. De aanwezige chefs zijn enthousiast om af te reizen naar Maastricht en kijken uit naar drie dynamische dagen. Mastercooks of Belgium zal elk dag een Young Master en Mastercook afvaardigen naar BBB Maastricht. Uiteraard is er weer een intensieve samenwerking met We´re Smart van Groentechef Frank Fol. Samen met hem haalt Culinaire Saisonnier de wereldtop naar BBB Maastricht.

ETN-Palux Innovation Award 2023

Naast de wedstrijden in de BBB Battle Area vindt er dit jaar voor het eerst een wedstrijd plaats op Folie Culinaire. Op woensdag 11 oktober organiseert BBB Maastricht in samenwerking met Euro-Toques Nederland, Palux keukens en Culinaire Saisonnier de Palux Innovation Battle. Tijdens deze wedstrijd presenteren jonge talenten een signature gerecht van Euro-Toques waardige producten. Deze producten voldoen aan de kernwaarden van Euro-Toques Nederland: (h)eerlijke producten van hoge kwaliteit uit de streek en volgens de seizoenen. Vanzelfsprekend worden de gerechten ter plaatse ambachtelijk bereid in de demokeuken van Culinaire Saisonnier. Tijdens de demonstratie vertellen de deelnemers over hun signature gerecht, wat ze zoal gedaan hebben en waar hun restaurant voor staat in samenspraak met de moderator, waarna 1 talent uitgeroepen wordt tot de winnaar van de ETN-Palux Innovation Award 2023.

Tasting experience

Je smaakpapillen prikkelen doe je dit jaar tijdens de Tasting Experience sessies op Folie Culinaire. Guillaume Coret van Fijn-Proeverij combineert vele producten, afkomstig van de standhouders, om de ultieme smaakbeleving te creëren. Guillaume Coret is sommelier, docent aan de Academie voor Gastronomie en oprichter van Fijn-Proeverij. Met veel plezier zal Guillaume de proeverijen samenstellen, voorbereiden en hosten. Drie dagen lang, iedere dag maximaal vijf sessies en slechts plek voor 20 gasten per sessie.

Limburgs Culinair Gala

Op maandagavond 9 oktober organiseert BBB Maastricht in samenwerking met Chapeau Magazine en Vermaat Group voor de vijfde keer het Limburgs Culinair Gala. Een bijzondere gastronomische avond vol met entertainment. Tussen de gangen door wordt onder andere de award voor ‘Beste Jong Talent Keuken’ en ‘Beste Jong Talent Bediening’ uitgereikt.

Drie bekende Limburgse tweesterrenchefs nemen het voor-, tussen-, en hoofdgerecht voor hun rekening: Guido Braeken (Julemont**, Château Wittem), Ralf Berendsen (La Butte aux Bois**) en Hans van Wolde (Brut 172**). Voor het dessert komt de bekende Belgische chef-patissier Roger van Damme (Het Gebaar*) speciaal naar Maastricht.

Een bezoek aan BBB Maastricht is absoluut de moeite waard. Leer mensen kennen, vergroot je netwerk en leer hoe jij je onderneming toekomst proof maakt. Registreer je bezoek via www.bbbmaastricht.nl/bezoeken.

Graag tot 9, 10 en 11 oktober 2023!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*